Németül ez mit jelent?
Figyelt kérdés
Kérdésem az lenne, hogy mikor a németek köszönnek el egymástól én úgy értem magyarosan azt mondják hogy "csürsz" ,de németül ez mit jelent és hogy kell írni valójában? :)
Illetve tudna nekem valaki mondani vmi olcsó helyet ahol németül meg tudnék tanulni (intenzíven, középszinten) teljesen alapoktól? Angol középszinten beszélek, de németül nagyon szeretnék megtanulni!
Köszi:)
2010. febr. 21. 21:42
1/9 anonim 

válasza:

Tschüss. Azt jelenti, hogy szia. És úgy ejtik, hogy csüssz :-)
2/9 anonim válasza:
nem csürsz hnam 'csűsz'
így kell irni: Tschüss v pedig Tschüß
ugyanaz mint magyarul a szia,csak nálunk azt találkozáskor és búcsúzáskor egyaránt használjuk,ők meg a Tschüss-t csak elköszönéskor(búcsúzáskor)
3/9 anonim 

válasza:

Tschüß...így írják egész pontosan, csak nem találtam az előbb a billentyűzeten :-)
4/9 anonim válasza:
nem biztos h úgy irják pontosan,van aki két ss-el mert sok szóban a ß és a ss ua. e-maileztem már némettel ő a tschüss-t két ss-el irta
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. febr. 21. 22:10
7/9 anonim 

válasza:

Jó, akkor eredetileg írják így, de a német nyelv is változik és ma már alig-alig használják a ß-t. Bocs, hogy nem fogalmaztam elég pontosan, remélem jobban érzed magad, hogy kijavítottál.
8/9 anonim 

válasza:

a helyesirasi reformok szerint tschüss(a hosszu maganhangzok elott ß marad, egyebkent ss)
9/9 anonim válasza:
02:21 22:10!
bocsánat nem kötöszködni akartam,csak hogy a pontos választ tudja. nem akartam belédkötni..
(02-21 21:58 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!