Akik jól beszélnek egy idegen nyelvet, milyen tanácsot tudnak adni?
Figyelt kérdés
akik pl. 5 nyelven beszélnek, az a zseni kategória? Valóban külön képesség kell ahhoz, hogy valaki úgy sajátítson el egy másik nyelvet,mint más a biciklizést?2015. ápr. 8. 18:35
1/2 anonim válasza:
Szerintem abszolút nem.17 éves vagyok, 16 évesen szereztem meg németből a nyelvvizsgámat.Előtte nem tanultam angolt,de tény,sokat netezek.Iskolát váltottam,és olyanok közé kerültem,akik nagyon tudtak angolul.Az órákból szót nem értettem.Nagyon nem ment.A mai napig furcsa az angol,egyszerre lenyűgöz és elrettent az egyszerűsége,és ez a kettőség borzalmassá teszi számomra az angoltanulást,mindig komplikálni akarom a nyelvtant.Ennek ellenére vélhetőleg év végéig meglesz az angol középfokom is,és már 1 könyvet is olvastam angol nyelven.Pedig,mint mondtam,az angol nagyon nehezen ment,és a mai napig problémákba ütközök,persze lényegesen kevesebbe,mint egykor.Kitartás kérdése minden.
2/2 anonim válasza:
Már hogyne kellene ráérezni egy idegen nyelvre!
Rengeteg emberrel találkoztam, akiknek kínszenvedés volt a nyelvtanulás, mert egészen egyszerűen nem látták át az összefüggéseket és hiába tanulták meg az adott szabályt, képtelenek voltak alkalmazni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy zseninek kell lenned, ha beszélni akarsz egy másik nyelven. :) Viszont az tény, hogy nyelvérzékre szükséged lesz.
(egy hónap múlva megyek felsőfokúra németből, középfokra angolból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!