Egy hónap alatt fel lehet készülni az emelt angol érettségire?
Május 7-én lesz az írásbeli, rá egy hónapra pedig a szóbeli.
Eddig sajnos nem sokat foglalkoztam a tanulással, szóval szeretnék néhány tippet kapni, hogyan készülhetnék fel ennyi idő alatt, mi az amit mindenképp tudnom kell, stb..
Középszinten az írásbelim 90%-os, a szóbelim pedig 100%-os lett.
Szerencsére vagy inkább sajnos, de most nem dolgozom és iskolába sem járok, így van időm tanulni. Az előző érettségikbe már belenéztem, igazából nem tűnik annyira vészesnek, de a szóbeli részről nem sokat tudok.
Ja, és sok sikert az érettségidhez!
Há, ha a szóbeli részről nem sokat tudsz, akkor el kell olvasni a vizsgaleírást.
A vizsga rövid bevezető, bemelegítő kérdésekkel kezdődik, amelyek célja az, hogy a vizsgázó ráhangolódjon az
angol nyelv használatára. Az itt elhangzottakat nem értékeljük.
Az első feladat, a társalgás, azt méri, hogy a vizsgázó képes-e olyan témákat érintő beszélgetésben részt venni,
amelyek nem hétköznapi tevékenységéhez, hanem elvontabb jelenségekhez kapcsolódnak.
A második feladat, a vita, egy adott témához kapcsolódó provokatív állítás megvitatása a vizsgáztatóval. A
vizsgázó feladata az, hogy az adott állítás mellett, vagy ellen érveljen, kifejtse álláspontját, és reagáljon vitapartnere álláspontjára.
A harmadik feladatban, az önálló témakifejtésben a vizsgázónak egy problémakörről kell gondolatait és
véleményét önállóan, összefüggően és részletesen kifejtenie vizuális segédanyagokból (képek, rajzok, grafikonok stb.) kiindulva. Ha a vizsgázó elakad, vagy mondanivalója elfogy, a vizsgáztató segítő kérdéseket tehet fel. Időtartam 20 perc. Vannak a szóbelire felkészítő könyvek. [link]
Itt vannak minta képleírások: [link]
És itt írásbeli és szóbeli mintafeladatsorok: [link]
Köszi a linkeket is !
Akkor lényegében ugyanaz, mint a középszintű, csak bonyolultabb témákkal. Akkor talán elég lesz a szókincsbővítésre ráfeküdnöm.
Az komoly! Remélem nem valami olyan témát húzok ki amiről még magyarul se nagyon tudnék érdemben beszélni. :D
A linkelt könyvek nincsenek meg, könyvtárból esetleg beszerezhetőek?
A 1000 questions & 1000 answers felsőfok és az Exam fright killer könyvek viszont megvannak.. gondolom ezek is megteszik, ha nincs más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!