5 hónap alatt meg lehet tanulni angolul tanár nélkül, úgy, hogy amikor nyár végén megyek ismerősökhöz az USA-ba akkor tudjak velük angolul beszélni?
Figyelt kérdés
Szerintetek ez lehetséges? Amúgy 9.-es vagyok, de általánosban németet tanultam, angolul pedig csak a netről, játékokból, SP feliratos részekből és felitazos filmekből tudok, jelen ide megy, a múlt pedig úgy-ahogy :D2015. febr. 20. 22:42
1/7 anonim válasza:
Természetesen lehetséges, de intenzitás kérdése. Ennyi idő alatt adott nyelvű országban már szinte perfektül tudnál beszélni, mondjuk ez érzék kérdése is...
Tehát ha megvan hozzá a motivációd, teljesíthető(én másfél hónapnyi normál iskolai angol órás tanulás után töltöttem el egy napot egy amerikai gimiben és már akkor el tudtam beszélgetni nagyon sok emberrel)
2/7 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok, bár nekem más a motivációm. Kb. egy hónapja kezdtem el a 0-ról otthon tanár nélkül tanulni az angolt, és most kb. 1000-1200 szót tudok, a 12 igeidőből 7-et már megtanultam, de a kiejtéssel vannak nehézségeim. Mivel átlagosan 3000-5000 szót használ az ember a mindennapi életben, így 5 hónap alatt meg tudsz tanulni annyira angolul, hogy normálisan beszélgess velük, igaz sok időt kell rá szánni, és otthoni körülmények között a kiejtés az amit a legnehezebb gyakorolni. Nem árt ha van valaki, aki ellenőrzi, hogy jól beszélsz-e. Nekem kb. napi 1-2 óra kellett eddig, nem tudom neked mennyire jó a nyelvérzéked, de nem hiszem, hogy nagyon eltérne ettől. Szerintem a legfontosabb a rendszeresség és a folyamatos ismétlés. Remélem elég lesz a kitartásod és a motivációd, szurkolok neked.
3/7 A kérdező kommentje:
Utolsó esetleg azt le tudnád írni, hogy honnan tanulod pl.: a szavakat?
2015. febr. 22. 20:17
4/7 anonim válasza:
Van 800 szókártyám, Solution nyelvkönyvem, ezen kívül pedig, a Doulingoval kezdtem el online tanulni. A nyelvkönyvből nyilván könnyű, de szerintem a Doulingoval is remekül meg lehet tanulni a nyelvtani szabályok alkalmazását, bár az az egy hátulütője meg van, hogy nem írja le a szabályt, hanem csak megtanítja alkalmazni, de ha ehhez veszel egy nyelvkönyvet, ahol leírják, hogy mit miért kell úgy használni, akkor szerintem nagyon jó segítség.
5/7 anonim válasza:
A Duolingo tényleg jó, azt nagyon ajánlom, ha online akarsz tanulni.
6/7 anonim válasza:
lehetni lehet. Én pl. magyarul próbáltam a szüleimmel mikor jöttem magyarországra először. Ők magyarok de nem sokat beszélgettünk, az alapok megvoltak, de a kiejtésem szörnyű és 4 éve itt lakom de még mindig erősen töröm beszédben, írásban nem. Anyámék elhanyagolták a magyar tanításomat, de mondjuk nem is lényeg mert egyetem utén visszamegyek az Államokba. Nem jó itt, olyan mintha 100 évvel visszamentem volna az időbe. Debrecenben tanulok, de nagyon lepusztult város.
7/7 anonim válasza:
Kérdező! Végülis hogy sikerült megtanulni az angolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!