Német vagy francia nyelvet tanuljak (angol mellett), ha informatikus szeretnék lenni?
Európában, informatikusként talán valóban többet érsz a némettel. Többen beszélnek németül, több a vállalat, stb. De biztosan a francia is hasznos lenne, főleg ha azt szívesebben tanulnád. Ezt igazából azért nem lehet megmondani, mert ki tudja, hogy 10 év múlva épp milyen cégnél kapnál álláslehetőséget. A haverom pl. mérnökként egy norvég céghez került, és most norvég leckéket vesz, mert elvárnak egy alap tudást...(de legalább nagyon jól keres :D )
Írtad hogy később a külföld is szóba jöhet. Hol szeretnél élni, hol tudod magad jobban elképzelni? Németországban? Ausztriában? Franciaországban? Svájcban? Ha ezt ki tudod találni, akkor a nyelvválasztás is egyértelmű lesz...
De amúgy bármit választasz, később elkezdheted tanulni a másik nyelvet is. Három idegen nyelvet még nem lehetetlen bizonyos szinten megtanulni (és nagy előny a piacon), aztán amelyikre később nagyobb szükséged lesz, azt felfejleszted.
#2, nagyon köszönöm a választ! Sajnos még nem tudom eldönteni, hogy Európán belül hova szeretnék menni, bár eddig Svájc volt a legszimpatikusabb. Ott, ha jól tudom, a francia és a német egyaránt hasznos lenne.
Szerintem mindkét nyelvet meg fogom tanulni középfokig, és mint ahogy javasoltad, ha valamelyikre szükségem lesz, azt felfejlesztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!