Melyik nyelv tanulását választanád az alábbiak közül?
A nyelvek fontossági sorrendje:
1. angol
2. német
3. francia
4. orosz, spanyol, portugál
5. olasz, holland, japán stb. stb.
Én angolul és németül tanultam az iskolás éveim alatt, aztán folytattam a spanyollal, ami roppant könnyű angol után. Ha már tudsz angolul és spanyolul, akkor pedig a francia, olasz és portugál csak vicc. Persze ha nem ezen a vágányon akarsz továbbhaladni, akkor lehet választani az oroszt. Érdekes nyelv, és bár az üzleti életben nem olyan hasznos, mint a francia vagy a német, a látóhatárodat erősen bővíti, ha az orosz civilizációra is rálátásod van, nemcsak a nyugatira.
A helyedben fejleszteném a német tudásomat, és vagy a spanyolt, vagy a franciát, vagy az oroszt kezdeném el.
"nem a francia a leghivatalosabb?"
Franciaországban és volt gyarmatain kétségkívül :)
Orosz vagy francia.
Én oroszul tanulok, nagyon tetszik meg minden, de nem könnyű. Az angolnál és németnél jóval nehezebb nekem. De hihetetlenül érdekes.
A francia pedig egyszerűen gyönyörű.
nem a francia a hivatalos nyelv az euban?
igen gyönyörű nyelv. lehet h ezt választom.
ma 16:45
A franciát első és második nyelvként összesen 500 millióan beszélik, az oroszt csak 270 millióan.
Egyébként egy nyelv fontossága nem attól függ, hogy hányan beszélik, messze nem. A hindi nyelvtudás az égvilágon semmire sem jó, de a kínai sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!