Nem tudom eldönteni h japán vagy kínai nyelvet tanuljak-e. Ha a kínait választom akkor japánban is megfognak érteni?
Nos, szerintem válaszd a Koreait. A nyelvtana érdekes és könnyen elsajátítható. A kínai jelekben néha felfedezni vélek pár Koreait :D Igazából amikor tajvani sorozatot nézek néha egy-két mondatot sejtésre meg is értem, mert hasonló a koreaira. A jelrendszere elég logikus és én három nap alatt elsajátítottam. Elég sok Koreai nyelvet beszélő embert keresnek Magyarországon és jól ellehet vele helyezkedni, ha tudsz angolul. A kínai jelek a koreai után nagyon ijesztőek, ezért én nem ajánlom. A japán mindenképpen könnyebb ha ebből a szempontból nézzük. Az egyetlen gond csak az hogy csak akkor tudod elkezdeni a tanulását, ha tudsz angolul. De ha mindenképpen a kínainál és japánnál szeretnél maradni tedd fel ezeket a kérdéseket magadnak:
1. Mi célból szeretnéd megtanulni?
(Ha csak kedvtelésből, akkor a kínait kezd el, ha célod is van vele akkor Japánt)
2. Beszélsz németül, angolul?
(Ha igen, akkor a japánt érdemesebb.)
3. Melyik nyelvet szereted a jobban?
(Ez a legfontosabb.. :D)
Kicsit érzelgős lett, de reméltem segítettem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!