Elvileg 3 nyelven is tudok: angolul, spanyolul és németül. Ez utóbbi kettőből középfokú nyelvvizsgám is van: a németet 1 év alatt raktam le.
Egyesek azt mondják, hogy jó nyelvérzékem van, gyorsan tanulok DE az igazság az, hogy egyiket sem tudom normálisan... főleg beszélni.
Rádiót simán hallgatok, újságokat, nehezebb szövegeket is simán olvasok, de a kommunikáció szerintem több, mint szánalmas. Valami baj van az agyammal? Vagy valamilyen dis-em lenne? Határozottan életképtelennek érzem magam :(
2015. márc. 4. 14:35
1/5 anonim válasza:
Hülyeség. Azt tudod amit napi szintzen használsz. Ha nem beszélsz anyanyelvivel és nem nézel filmeket sem az értésed nem tökéletes, sem a beszéd. Így vagyok én az angollal, nincs ebben semmi rendkívüli. A lényeg, hogy amint nyelvi közegbe kerülsz, aktiválódik a passzív tudásod.
2015. márc. 4. 14:42
2/5 anonim válasza:
Nincs baj az agyaddal, nem beszélsz rendszeresen a nyelveken, ezért van baj a kommunikációval. Én is elég jó vagyok angolból, fogalmazással, hallással, olvasott szöveggel semmi probléma nincs, szókincsem is egész rendben van. Viszont nem beszélek rajta rendszeresen, ezért maga a beszéd nem megy valami jól, nem is szeretek konkrétan beszélni angolul.
2015. márc. 4. 16:54
3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom... én úgy érzem, hogy nem a gyakorláson múlik. Egy darabig nagyon gyorsan eljutok, aztán meg semmi. Ok, konyhanyelven elnavigálok, de az igényesebb szóbeli kommunikációra esélyem sincs. Pedig nagyon szeretném, de fogalmam sincs, mihez tudnék így kezdeni. Külön kellemetlen, hogy egy olyan területen vagyok (oké... leszek), ahol legalább 4-6 nyelven kéne közel anyanyelvi szinten értenem, és legalább 2-3 folyékonyan tudnom. Utálom magam :(
2015. márc. 5. 08:26
4/5 anonim válasza:
Középfokú spanyol nyelvvizsgám van - nekem sajnos csak ez az egy :-( - anno segítettem Spanyolországban idegenvezetni, tehát azért valamikor tudtam spanyolul :-)
DE! az utóbbi években nem jutottam ki, nem beszélek senkivel spanyolul és pontosan az van, amit a kérdező leírt: hallgatom a tévét, megértem az olvasott szöveget de ha egy turistával elkezdek beszélgetni, bizony néha alig jutnak eszembe egyes szavak. Hidd el, ez csak azért van, mert jelenleg egyirányú a kommunikációd, csak befelé megy (értés, olvasás). Valóban jól írják a többiek, hogy amint az adott nyelv közegégébe kerülnél - ahol nem beszélnek magyarul sem! tehát rá lennél kényszerítve, hogy beszélj azon a nyelven - rövid idő alatt javulna, aktiválódna a tudásod :-)
2015. márc. 5. 10:13
5/5 Carragher_x válasza:
Semmi baj nincs veled, elég gyakori a problémád, ahogy írták is előttem, egyszerűen nem használod beszédben a nyelvet. Kezdd el használni, akár saját magaddal beszélgetve vagy skypeon idegen anyanyelvűekkel, csomó erre szakosodott oldal is van...stb A lényeg, hogy használd, ha nem szólalsz meg, nem fogsz tudni beszélni sose.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!