Angol középfokú nyelvvizsgán milyen szituációs és képleírós feladatot kaptatok?
én origóson voltam, ott ugye 2 képet lehet húzni és abból kell kiválasztani egyet. az egyiken 3 csávó volt, horgászbot volt a kezükben és nevettek. meg volt ott valami teherautó is:D
a másik képen pedig egy diszkó volt, tele emberekkel, akik táncoltak meg ittak. ezt választottam.
a szitu meg olyan volt, hogy útba kellett igazítanom őt, mert valami nevezetességet keresett. ott összevissza beszéltem, menjek jobbra-balra, szálljon fel a buszra, menjek 5 megállót szálljon le, menjen 200 métert meg mittomén xD
egyébként sikerült :)
euró középszinten képregényről kellett mesélnünk (én egy olyat kaptam, hogy apuka és a lánya gombászni mentek az erdőbe, de amikor hazavitték a kosarat, az ellenőr mutatta neki, hogy mérgeset szedtek. kénytelenek voltak beérni gombakonzervvel). a szituációra sajnos nem emlékszem. :(
ha van útikönyved, azzal is próbálkozhatsz, sokféle épületet, utcaképet, jelenetet van benne, ami hasznosítható.
ha képösszehasonlítás, akkor pl. számítógépes teremben ücsörgő diákok vs. afrikában palatáblára írók; vidéki lankás dombok, hegyek vs. felhőkarcolók, embertömeg.
:)
Szintén Euro. A képregény egy autós-karambolos történet volt, a három szituáció pedig jegyvásárlás koncertre, éttermi rendelés és lopás bejelentése.
Neten vannak szerintem minden típushoz mintafeladatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!