Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez angolban milyen igeidő?

Ez angolban milyen igeidő?

Figyelt kérdés

Most fogom megölni.

Egyszerű jövő?

Most csináltam meg a házimat.

Ez befejezett jelen?

2015. jan. 17. 04:25
 1/7 anonim válasza:
??
2015. jan. 17. 04:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Mitol lenne befejezett, foleg jelen?

Simple future: I am going to kill him.

2015. jan. 17. 07:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoló nem olvasta végig a kérdést. :)

A "Most csináltam meg a házimat." mondatot I have just... szerkezettel mondanám, tehát ez present perfect.

-falcon-

2015. jan. 17. 09:17
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Falcon válasza helyes, az első mondat pedig nyelvtan szerint 'will' lenne, mert valószínűleg egy hirtelen döntésről beszélünk, de gyakran használják gonna-val is, főleg az amerikaiak.
2015. jan. 17. 19:49
 5/7 chtt ***** válasza:
100%

meg fogom ölni

- ha előre megfontolt szándékkal alaposan megtervezve, akkor nyert az "I'm going to kill him" -- ez hivatalosan nem igeidő (függetlenül attól, hogy jövő időt fejez ki), hanem egy szerkezet, így is tanítják: going to-szerkezet

- ha hirtelen elhatározás, ahogy itt valaki írta is már, akkor egyszerű jelen: I'll kill him/her.

Most csináltam meg a lecóm -- ez is elhangzott már: present perfect (azt hiszem, tényleg valami befejezett jelennek magyarítják - én személy szerint soha sem fordítom)

I've just done my hw.

2015. jan. 17. 21:02
 6/7 chtt ***** válasza:
jav.! Ó jaj, nem egyszerű jelen, hanem természetesen egyszerű jövő (I'll kill him/her.) Elnézést a félregépelésért (pedig át is olvastam:((
2015. jan. 17. 21:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi akkor jól gondoltam őket.

Egyébként érdekes, hogy ha én akarok mondani valamit és ezzel pontosan tudom, hogy mit akarok kifejezni akkor jól választok igeidőt, de ha meg látok egy magyar mondatot akkor azon nagyon sokat agyalok, hogy milyen igeidőbe kellene tenni.

2015. jan. 17. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!