Hogyan lehet egyedül német középfokú szóbelire készülni?
Én érettségi témakörökből felkészítő könyvet használtam.
Addig olvastam a szituációkat, amíg megpróbáltam fejből elmondani őket.
Origó felejtős.
Nemzetközileg el se fogadják, - és ne véletlenül.
Senkit nem fog érdekelni a VALÓS ÉLETBEN, hogy egy-egy kifejezést a magyarra fordító szótárban megtalálsz-e, és a 20db, a szövegkörnyezettől idegen magyar megfelelőt ki tudod-e onan másolni, mert minek.
Mondjuk ezt a kérdést nem a vizsga előtt két héttel kellett volna feltenni, de ha január közepén nem mész át, ne csüggedj. Hanem:
Beszélni szeretnél? Beszélj! Keress gyakorlópartnereket, idegen nyelvi klubokat, turistákat, barátkozz új emberekkel akik hasonló helyzetben vannak. Hol laksz? Budapesten kapcsiból tudok 2-3 németes/többnyelvű klubot.
Dobd el a könyvet.
Hát figyelj, egy szabolcsi kis "lyukban" lakom, Úgyhogy itt elég nehéz partnert keresni.
Nekem azt mondta a némettanárom, hogy az origót elfogadják erasmushoz, egyetemre igaz nem, de én oda tuti nem fogok menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!