6 hónap alatt fel lehet készülni egyedül a középfokú angol nyelvvizsgára?
Attól függ milyen szinten vagy most, de ha középfokúra készülsz, akkor 6 hónap alatt fel lehet. Leginkább a nyelvtanra gyúrj rá, mert bár az az élő beszédben nem fontos, de nyelvvizsgára kell.
Szavakat/kifejezéseket angol videókból, sorozatokból, filmekből is gyűjthetsz.
Vagy pedig itt van ez az oldal: [link]
Ez is elég hasznos.
Hát, igazából a gimiben tanultam utoljára angolt (3 éve végeztem), de rengeteget felejtettem, így inkább azt mondanám, 0-n állok.
Köszönöm a válaszod, várom a továbbiakat! :)
Igen. Vannak nagyon jó szóbelire felkészítő könyvek pl. 1000 kérdés 1000 válasz. Ahol ki vannak dolgozva a témák, és a hozzá kapcsolódó felvezető kérdésekkel is megismerkedhetsz. A fejezetek végén pedig szószedet az új szavakból. Szerintem nagyon hasznos. Csak ne ragadj le a részleteknél, mert a középfokú nyelvvizsgán azért nem várják el, hogy olyan körmondatokban beszélj, mint a könyvben amik vannak. A lényeg hogy legyen fogalmad a témákról, és bővítsd a szókincsed.
A magnóhallgatáshoz meg töltsd le netről a mintafeladatsorokat megoldókulccsal és abból készülj. Kezdheted az alapfokú nyelvvizsgafeladatokkal is, és megcsinálhatod a felsőfokút is. Mindegy melyik nyelvvizsga, lehet előző évek érettségi feladatai is, csak gyakorolj sokat! Jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!