Középfokú nyelvvizsgára egyedül fel tudok e készülni?
Milyen nyelvből? Az írásbelire és a hallás utáni szövegértésre simán. A youtube-on van nagyon sok idegen nyelvű anyag, hallgasd azokat, keress idegen nyelvű levelezőtársat, pl. az Interpals-on. Torrent oldalakon szinte bármilyen nyelvkönyvet megtalálsz, de találsz ingyenes nyelvgyakorlatokat is a neten.
A beszéd már nehezebb, ahhoz szerintem azért nem árt valaki, akivel beszélgetsz.
Angolból.
Köszi a választ!
nehezen, de fel lehet készülni. az írás és párbeszédhez viszont kell valaki, aki ellenőriz.
azonban vannak olyan oldalak, ahol külföldiekkel lehet levelezni, emailezni, skype-olni, kifejezetten tanulás céljából.
az egyik ilyen az Interpals. net
Szerintem az sem baj, ha nem javítanak ki. Ha írsz sokat, és válaszolnak, akkor olvasod, amiket írnak, és rögzülni fog a jó. Közben meg lehet olyan gyakorlatokat csinálni a neten, vagy könyvekből, amelyeknek van megoldókulcsa, és le tudod ellenőrizni magad.
Én Angliában tanultam meg angolul, beszéd közben soha, senki nem javított ki. Még a nyelviskolában sem. Azt mondták, hogy illetlenség, és meg is szakítja a gondolatmenetedet. Ami igaz is egyébként. Ezek után itthon még már rászóltam a spanyoltanáromra, mert elkezdtem egy mondatot, és nem tudtam végigmondani, mert kb. 3-szor közbevágott, a végén már azt sem tudtam mit akarok mondani. Szerintem nem ez a módja. Ha sokat hallgatsz másokat, és olvasol, akkor jól fog rögzülni a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!