Angolul 1 mondat? Próbáltam lefordítani, de nem tudom helyes-e?
Hogy mondjuk angolul a következő mndatot?
Milyen ügyben keresi XY asszonyt?
In which issue are you searching for? :/ nekem ez nagyon furi, nem tudom helyes-e?
Telefonon keresik majd a hölgyet, és ki kell szűrnöm milyen üggyel kapcsolatban híják. (fontos megbeszélés vagy csak reklám, amit írásban is elküldhetnek)
Nagyon köszönöm!
Tényleg? :O
köszi a gyors választ.
Esetleg másképp hogy mondhatom még?
köszönöm
Searching nem jó!!!!
Looking for kell!!!!
a search az káoszban való kutatást jelent
Én nem bonyolítanám:
Why are you looking for miss XY?
Nem correct -_-
In which issue are you searching for? = Milyen problémában kutatsz?
még értelme se nagyon van így sajnos :p
az issue egyébként sem üzleti ügyet jelent, hanem megoldatlan felmerült problémát. Lehetne éppen "concerning which issue...?" (milyen [komoly] problémával kapcsolatban?), de te nem ezt akarod mondani.
a helyes válasz:
Milyen ügyben...? = On what business...?
esetleg:
Concerning/Regarding what...? = Mivel kapcsolatban...?
Az, hogy "keres valakit" valamivel kapcsolatban, csak magyarban elterjedt. "Keresett a Jani telefonon" -> angol itt soha, de soha nem mondja hogy Jani searched for you.
Jani was looking for you még talám; végülis ez még elmegy arra, hogy valaki próbált téged elérni. De szebb a 'beszélni akar vele'.
Tehát én ilyeneket javasolnék:
On what business do you wish to talk to Mrs. XY?
- Milyen ügyben kíván XY asszonnyal beszélni?
Concerning/Regarding what are you looking for Mrs. XY? = Mivel kapcsolatban keresi XY asszonyt?
Kihagytam egy "v" betűt a kérdésemnél, szóval hívjákot akartam írni, nem vagyok rossz helyesíró :P
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a magyarázatokat!
Így már tiszta a kép. :)
Köszi
What is this in regard to?
vagy
On what business?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!