Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Franciában segítene valaki?...

Franciában segítene valaki? Négy szó kellene.

Figyelt kérdés

Elvileg kezdő szint, és csak a cédé van meg hozzá, viszont hallás után nem tudom leírni ezt a pár kifejezést, nem is hallom ki rendesen.

1. mellette lenni, szavazni - etre p......?

2. ellene lenni - etre .....?

3. igaza van - avoir r.....?

4. téved, nincs igaza - avois t....?

Valahol csak az első betűt értettem, szóval azok a támpontok. :D A sztaki se dob ki hasonló szavakat, más kifejezéseket mutat, nekem viszont még ezek kellenének. Szóval ha valaki tud segíteni, akkor azt megköszönöm...:)

2014. dec. 10. 16:43
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocs, a negyedik is avoir, nem avois.
2014. dec. 10. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:

mellette lenni, szavazni - être pour lui, voter pour lui, être à coté de lui.

2. ellene lenni - être contre lui.

3. igaza van - avoir raison, il a raison

4. téved, nincs igaza - avoir tort, il a tort,il se trompe.

2014. dec. 10. 16:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, négyből három stimmel is, viszont az ellene lenni nem jó. Valahogy így ejtik a cédén: etre kunt... Van még ötleted? Köszi a többit. :)
2014. dec. 10. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Akárhogy is "ejtik", ellene lenni = être contre (qqun, qque chose).
2014. dec. 10. 17:03
 5/7 A kérdező kommentje:

Mi bajod az "ejtik" kifejezéssel? :P

Na d eoké, köszi.

2014. dec. 10. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért tettem idézőjelbe, mert nem értettem hirtelen, hogy te egy CD-ről beszélsz. Azt hittem, hogy a "céder" ige passé composé-jét használod, és nem tudtam, hogy jön ez ide! :D

De azt hiszem, amit te "kunt"-nak hallasz, az egyszerűen a "kontr" (contre) lesz.

2014. dec. 10. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A Sztaki vacak -
2015. jan. 16. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!