Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez a mondat? (Angol)

Mit jelent ez a mondat? (Angol)

Figyelt kérdés
Some are cigarette breaks, others are forest fires.
2014. nov. 28. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek cigiszünetek, mások erdőtüzek. (????)
2014. nov. 28. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne tudni a szövegkörnyezetet. Jól írta az első, hogy szó szerint mit jelent. Persze ez így értelmetlen, átvitt értelemben kell gondolkozni. Ha pl arról van szó, hogy találkozol egy emberrel és milyen hatással van rád, akkor lehet azt mondani, hogy az egyik olyan hatással van rád mint egy cigiszünet, 5 perc és már el is felejtetted, a másik meg akkora hatással van rád mint egy hatalmas erdőtűz, örörkre nyomot hagy benned. Vagy lehet, hogy a szerelemmel, szenvedéllyel kapcsolatos. Valószínűleg azzal, de mondom ehhez szükséges a szövegkörnyezet.
2014. nov. 28. 21:11
 3/4 A kérdező kommentje:

Óóó. Én is így fordítottam le, mint az első, és én se értettem, de a második válasszal megértettem az egészet. :)

Köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 28. 21:39
 4/4 anonim ***** válasza:
55%

Igy szol a teljes idezet:

"People come and go. Some are cigarette breaks, others are forest fires. "

2014. nov. 29. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!