Valaki segítene az angolban?
Külföldön járok iskolába és még azt a nyelvet sem tudom...és angol órán sosem voltam hülye ,de most az vagyok:(:D
Ezt a házi (nem megoldatni akarom ...segítséget...)
1. Read what a manager says about the job situation today . Find the relative clauses and turn them into constructions with present or past participles.
a,A lot of students who finish school didn't have right qualifications
b,For most of the job that are advertised you nees A-levels or good GCSE results.
c, Some students who want the job can't even write a formal letter.
d,This is why a lot of applications which are sent the companies aren't even read .
e,Students who think they're brilliant often turn out be lazy .
f, All in times are hard for companies who try to find the right person for the job
A present participle az -ing-es alak, nem összetévesztendő a folyamatos jelennel, a past participle pedig a 3. alak. Ezek használatosak hátravetett jelzőként is. Ezek magyarul melléknévi igenevek.
a)A lot of st-s finishing school: az iskolát befejző diákok
b)For most of the jobs advertised: le lehet rövidíteni a szerkezetet, ugyanazt jelenti.
c)Some st-s wanting the job: az állást akaró diákok
d) ...a lot of applications sent to companies aren't even read. Ugyanolyan, mint a b). ezek passzívak, az ing-esek meg aktívak.
e) st-s thinking: az azt gondoló diákok
f) ... companies trying to find ... Azoknak a cégeknek, amelyek megpróbálják megtalálni (tkp: a megfelelő emberek megtalálását megpróbáló cégeknek)
Szóval semmi ördöngösség, pofon egyszerű, csak csúnyán van megszövegezve a feladat.
"Te nagyon tudsz :DD"
- Igen nagyon, mivel angoltanár vagyok. Megpróbáltalak rávezetni a megoldásra, mert így sokkal jobban megragad az egész, mintha elmondanám egyszerűen a megoldást, de már az első lépésnél feladtad, és így nem lehet.
Nem:D az én szememmel:D ...az a lényeg h nem kell.megsértődni ,én azt szerettem volna h ezt a nyelvtani szabályt magyarázza el valali:)köszönö
További sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!