Van olyan nyelvvizsga, ahol nem nézik, h helyesen ejtjük-e a szavakat?
Figyelt kérdés
Egy tanártól hallottam, h az origó kétnyelvű ilyen, ez igaz?
Előre is köszi.
2014. nov. 23. 20:26
1/12 anonim válasza:
Ezt te sem gondolhatod komolyan. :D
2/12 anonim válasza:
Nincs. Ez viccnek is rossz. Akkor mindenkinek meglenne a nyelvvizsgája. Mindenhol nézik a kiejtést. Sőt, ez az egyik legfontosabb dolog szóbelin. Meg az, hogy nyelvtanilag helyes legyen amit mondasz, és legyen szókincsed.
3/12 anonim válasza:
Tényleg a kiejtés a legfontosabb. Aztán a szókincs, aztán a nyelvtan.
Hiába jó a nyelvtanod és a szókincsed, ha csak hörögsz, akkor nem fognak megérteni, legfeljebb adnak egy pohár vizet.
4/12 anonim válasza:
Amúgy belegondolva kéne, hogy legyen olyan nyelvvizsga, ahol nem nézik a kiejtést, különben a siketnémák hogyan nyelvvizsgázhatnának?…
5/12 anonim válasza:
Vicces lenne egy olyan nyelvvizsga, ahol nem számít a kiejtés. Az, hogy kétnyelvű nem azt jelenti, hogy magyar kiejtéssel kell mondani az angol szavakat. XD
7/12 anonim válasza:
Jujj tényleg, ki sem írta, hogy milyen nyelv. Én egyből az angolra gondoltam, valószínűleg mert januárban megyek belőle. De szerintem a többinél is figyelembe veszik a kiejtést.
8/12 anonim válasza:
Ugye érzed, hogy ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy van-e olyan iskola, ahol nem vonnak le pontot a matematikaérettségin, ha elszámolod az összes feladatot? A nyelvvizsga a nyelvtudást méri, aminek igencsak szerves része a helyes kiejtés.
10/12 A kérdező kommentje:
Akkor biztos én értettem félre a dolgot, mert mondta az egyik vizsgáztató tanár, h sz*r kiejtéssel is át lehet menni, ha tudja vki a szavakat, meg meri így használni, de lehet, h csak minimálisan lehet rossz az ejtés csak, vagy totál rosszul értelmeztem.
Majd rákérdek akkor még egyszer, majd kiderül, elég furán néztem, amikor mondta, de akkor lehet, h félreértés volt. :)
2014. nov. 24. 03:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!