Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan nyelvvizsga, ahol...

Van olyan nyelvvizsga, ahol nem nézik, h helyesen ejtjük-e a szavakat?

Figyelt kérdés

Egy tanártól hallottam, h az origó kétnyelvű ilyen, ez igaz?

Előre is köszi.

2014. nov. 23. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt te sem gondolhatod komolyan. :D
2014. nov. 23. 20:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Ez viccnek is rossz. Akkor mindenkinek meglenne a nyelvvizsgája. Mindenhol nézik a kiejtést. Sőt, ez az egyik legfontosabb dolog szóbelin. Meg az, hogy nyelvtanilag helyes legyen amit mondasz, és legyen szókincsed.
2014. nov. 23. 20:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg a kiejtés a legfontosabb. Aztán a szókincs, aztán a nyelvtan.

Hiába jó a nyelvtanod és a szókincsed, ha csak hörögsz, akkor nem fognak megérteni, legfeljebb adnak egy pohár vizet.

2014. nov. 23. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy belegondolva kéne, hogy legyen olyan nyelvvizsga, ahol nem nézik a kiejtést, különben a siketnémák hogyan nyelvvizsgázhatnának?…
2014. nov. 23. 21:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Vicces lenne egy olyan nyelvvizsga, ahol nem számít a kiejtés. Az, hogy kétnyelvű nem azt jelenti, hogy magyar kiejtéssel kell mondani az angol szavakat. XD
2014. nov. 23. 22:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Melyik nyelvre gondoltál?
2014. nov. 23. 22:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Jujj tényleg, ki sem írta, hogy milyen nyelv. Én egyből az angolra gondoltam, valószínűleg mert januárban megyek belőle. De szerintem a többinél is figyelembe veszik a kiejtést.
2014. nov. 23. 22:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugye érzed, hogy ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy van-e olyan iskola, ahol nem vonnak le pontot a matematikaérettségin, ha elszámolod az összes feladatot? A nyelvvizsga a nyelvtudást méri, aminek igencsak szerves része a helyes kiejtés.
2014. nov. 23. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen van, az írásbeli.
2014. nov. 23. 23:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Akkor biztos én értettem félre a dolgot, mert mondta az egyik vizsgáztató tanár, h sz*r kiejtéssel is át lehet menni, ha tudja vki a szavakat, meg meri így használni, de lehet, h csak minimálisan lehet rossz az ejtés csak, vagy totál rosszul értelmeztem.

Majd rákérdek akkor még egyszer, majd kiderül, elég furán néztem, amikor mondta, de akkor lehet, h félreértés volt. :)

2014. nov. 24. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!