Hol tanulhatnék meg normálisan Kínaiul?
Nagyon érdekel az ország, a kultúra, a nyelv és persze az emberek is! Megszeretném tanulni a nyelvet. Valahol Miskolc közelébe nem tudtok valami helyet ahol tanítanak Kínait, Japánt vagy Koreait? Megköszönném^^
Azért írtam ide, mert így tudnék társalogni kínaiakkal.
Ui: Ha ázsiai vagy (kínai, japán, koreai, vietnami, mongol) akkor írj ;) :D
Mi ez az újabb divat, hogy "jaj a kínaiak olyan menők"?
Írtani kell őket, nem a nyelvüket tanulni...
Én nem tudok ilyen helyet mondani, viszont mielőtt eldöntöd, hogy kínaiul tanulsz, javaslom ezt a kis szösszenetet (nem akárkinek a blogja, hanem egy 20 éve Kínában élő, nagyon okos emberé) arról, hogy érdemes-e kínaiul tanulni és hol/hogyan kell. Nagyon ajánlatos megszívlelni a tanácsait.
Különben ha komolyan érdekel a kínai, azt itthon csak kevéssé tudod megtanulni, biztosan érdemes Taiwanon vagy Hong Kongban is időt töltened, tehát taiwani ösztöndíjak érdekében is érdemes körülnézni. És persze azt is el kell döntened, hogy japán, kínai, vagy koreai: ez 3 nagyon különböző nyelv és 3 különböző kultúra (hibás elképzelés abból kiindulni, hogy mindhárom kis sárga vágottszemű emberkék - el kell döntened, melyik is a kedvenc a 3-ból).
Legelső,sztem össze kevered őket az újmagyarokkal,a kínaikkal konkrétan mi bajod van?
Bántottak?Nekem van egy kínai hölgy barátom és a családja,tudod te milyen rendesek?Mindig hívnak kajálni,állandóan.
Utolsó előtti: Az a "nagyon okos ember" az igazából tudálékos, és rettenetesen buta. Ír érdekes dolgokat, de helyén kell kezelni.
Kérdező: www.keletinyelvek.hu
(Csak hogy authentikus legyek: felsőfokon beszélek kínaiul.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!