Hogyan tudnám itthon megtanulni/megérteni normálisan az angol igeidőket?
Alany állítmány tárgy határozó
Minden igeidőben ez az alap szórend.
Szájbarágósan nem érdemes igeidőket tanulni. Akármelyik tankönyvet tanulod, haladj végig, figyelj a szituációkra, amelyekben az adott időket tanítja a könyv.
Ha elakadsz, kérdezz...
Én ezt a két könyvet ajánlom:
-> Dohár Péter: Kis angol nyelvtan
-> Pappné Kuster Klára: Az angol nyelvtan bibliája
Valamint egy munkafüzet:
-> Oxford angol nyelvtani gyakorlatok
Én ezekből tanulok itthon és mindent nagyon részletesen, "szájbarágósan" leírnak, megmagyaráznak.
Ha nem tudod beszerezni ezeket a könyveket, írj privát üzenetet és elküldöm mindet.
valamint, English Grammar in use, és practical English Grammar. ezek alapkönyvek.
és bizony, otthon tanuld meg, mert kint ugyan nem fogod rendesen.
Köszi a válaszokat!
A Dohár Péter könyv meg van PDF formátumban, abból tanulom jelenleg! De mégsem megy nagyon! Na mindegy majd megoldom! :)
Én sok gyakorlással értettem meg az igeidők használatát, de egyszer csak sikerült megértenem mind a 4 jelen időt és így a múlt időket is. Mostmár csak a jövő időket kell jól megtanulnom. Am. én innen tanulok, angol oldal:
az igeidők a verb tenses linknél vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!