Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám megtanulni hogy...

Hogyan tudnám megtanulni hogy normálisan letudjak írni egy angol mondatot?

Figyelt kérdés
már régóta tanulok angolt de konkrétan azt sose értettem hogy ha mondok egy mondatot mér úgy írjam le ahogy kell. vagy eggyátalán hogy írjam le? mert én azt gondolom hogy így jó de kiderül hogy mégse vagycsak az a baj hogy felcserélem a szavak sorrendjét. nemértem hogy alap mondatokat mi alapján rakok sorrendbe..valaki tudna segíteni?
2010. szept. 18. 12:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az angol nyelvben kötött szórend van, míg a magyarban nem, ez okoz sokaknak nehézséget.

Vegyünk egy egyszerű kijelentő mondatot, csak egy rövidet:

I go to school. (Én iskolába járok)

1. alany, azaz itt ÉN 2. állítmány (járok = go) 3. tárgy (to school = iskolába)

Így kell sorrendben lennie.

A magyar nyelvben ezzel szemben cserélgetheted a szavakat attól függően, hogy mit akarsz kihangsúlyozni pl. Én iskolába járok; ezzel egyszerűen azt közlöd, hogy ezzel foglalkozol általában véve; vagy Én járok iskolába; ami jelentheti azt, hogy valaki nem hiszi el, hogy jársz, és hangsúlyozod, hogy de igen, én JÁROK iskolába, vagy azt hangsúlyozod, hogy TE jársz; vagy mondhatod azt is, hogy Járok én iskolába; szóval megkérdezik, hogy "Fiam, jársz te iskolába rendesen? Jaj anya, hát járok én iskolába, mit gondolsz." Az angolban nem lehet így csereberélni a szavakat, itt főleg a hangsúlyozással lehet ezt a hatást elérni.

2010. szept. 18. 13:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Jó az első válasz. Alapvetően az egyszerű kijelentő mondat (időhatározó), alany-ige-tárgy-határozók (mód, hely, idő). A mód kerülhet az ige elé is. Pl Yesterday our neighbour read a story in English in the library. Az összetett persze kicsit bonyolultabb. A névelőt másképp használják az angolok: tesznek oda, ahova mi nem (pl foglalkozások elé), és nem tesznek oda, ahova mi igen. (Általános igazságoknál pl time is money, I like animals. Gyakorolj úgy, hogy sokat olvasol, akár tankönyvet is, végiggondolod a mondatszerkesztést, fordítsd le írásban magyarra, fordítsd vissza és hasonlítsd össze.
2010. szept. 18. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!