Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elfelejtem a nyelveket?

Elfelejtem a nyelveket?

Figyelt kérdés
4 nyelvet tanultam osszesen...most tanulom a mezet.mivel itt dolgozom..mar jobban megy,de az angolom nagyon leromlott..minden nemegul jut eszembe..a multkor ciki szituba kerultem mert alap szavak nem jutottak eszembe.Hogysn tarthatnam fitten az agyam,hogy konnyebben tudjak a nyelvek kozt valtani?

2014. nov. 3. 02:28
 1/4 anonim ***** válasza:
A szokásos, jól bevett válasz az ilyen kérdésekre: olvasás, film, sorozatok nézése angolul(/az adott nyelven). Amit megtanulsz, az gyakorlás nélkül idővel kikopik az agyadból, szóval megtanulhatsz perfektül 20 nyelven is, de lehet, hogy mire a 20-at megtanulod, az első 5-öt úgy ahogy van el is felejtetted.
2014. nov. 3. 07:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Hasonló szituációban vagyok én magam is.

A doku / filmek / rádió (vannak nagyon jó talk stream-ek) / sorozatok, tv műsorok / netes újságok... ellenben ez nem segít a beszélt nyelven. Mármint; nem a kiejés (hiszen az csiszolódik a hallgatáson keresztül); vagy ha le kell fordítani angolról magyarra (azzal nincs gondom sem írott anyagnál sem beszédértés alapján). Nálam akkor van probléma, ha beszélni kell... mintha kismirgliznék az agyam.

2014. nov. 3. 08:45
 3/4 anonim ***** válasza:

höhö...ismerős probléma.

sajnos ilyen az agyunk, ha nem gyakorlunk, akkor annyi...

ahogy előttem írták, hallgass idegennyelvű adókat, legyen rádió/TV...

néha vonatozz ki egy napra Bécsbe, ott is valami sűrű helyre, ahol minden nyelvi fordulattal találkozhatsz...

angol nyelvű TV műsor(is) rendkívül sokat segít(het)..

2014. nov. 3. 09:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat,most latom a szep elgepeleseimet:)igen,pontosan en is igy eretem magam,mint akinek kismirgliztek az agyat es hulyebb mint Volt...igyekszem radiozni is stb,de ez a mindennapok gyors keringeseben lehet h csak a lelkiismeretemen segit:)
2014. nov. 3. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!