Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy kezdjem el a kínai nyelv...

Hogy kezdjem el a kínai nyelv tanulását?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni hobbiból kínaiul,mert nekem nagyon tetszik az a nyelv csak elég nehéznek tűnik....

Mit ajánlotok? Hogy kezdjek hozzá? Vannak olyan online oldalak ahol lehet kínaiul tanulni (lehetőleg magyarról vagy angolról)? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. okt. 31. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Keresel egy kínai nyelvtanárt.

Olvasás alapján elég nehéz a kiejtést megtanulni.

Elsajátítani még nehezebb, mert nincs aki kijavítsa (azon melegében, hogy a helytelen ne rögzüljön!) hibás kiejtésed!

2014. okt. 31. 11:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! ;)
2014. okt. 31. 11:51
 3/7 Ezeöccá ***** válasza:

Hasonlóképp azt javaslom, hogy keress egy tanárt, legalább a tanulás kezdetén legyen valaki, aki meg tudja válaszolni a kérdéseid és segít az alapok elsajátításában.

Ha lenne kérdésed, nyugodtan írj ide, megszoktam nézni, jön-e a témában kérdés. Hamarosan indítok egy kínai nyelvről és kultúráról szóló blogot, ha elindult, elküldöm a címét, a kínai nyelvvel kacsolatos alapvető témákról is fogok írni.

2014. okt. 31. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Mindenképp keress egy tanárt! Én hallottam nagyon sok embert kinaiul beszélni, akik maguktól tanulják és a kiejtésük borzasztó! Legalább az elején mindenképpen, hogy a kiejtésben segítsen! Az internetről nem lehet rendesen megtanulni a kiejtéseket. Egy tanár, aki tud rendesen kinaiul jobban megtanít! Ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz meg, talán tudok segíteni! ;)
2014. nov. 1. 02:48
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. nov. 1. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenki az iras miatt tartja neheznek, pedig nem, abban van logika ismetlodo karakterek kombinalasa stb, sok idot igenyel... Ami nehez, az a logika egy europai agy szamara. Ha azt megerted, tudsz mondatot kepezni, es ott semmi komoly nyelvtan nincs, ilyen szempontbol egy nemet angol magyar sokkal nehezebb. A tanar tenyleg jo otlet, de az lenne a legjobb ha nagyon jol tudna magyarul is, mert igy latja a kulturalis, logikai kulonbsegeket es csodasan fogsz tudni kinaiul beszelni. Higyj nekem, kinai vagyok :) sok sokert!
2014. nov. 26. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Ugyan régi kérdés, de talán még valakinek hasznos lehet.

Ha tudsz angolul, akkor a neten is találhatsz rengeteg hasznos anyagot. YouTubeon is sok hasznos videó van fent a nyelvvel kapcsolatban, kiejtésről is, kínai anyanyelvűektől.

Én is autodidakta módon kezdtem el tanulni, az alapokat senki nem magyarázta el személyesen. De neten angolul elég sok anyag van hozzá.

Persze ettől függetlenül nyilván egy tanár a legjobb megoldás, ha van rá lehetőség.

Számomra ami a legijesztőbb a nyelvben, azok a homonimák, tónusok megjegyzése és beszéd közbeni helyes felidézése, kimondása. Minden szótagnál emlékezni a megfelelő tónusra és úgy kimondani szerintem nem a legegyszerűbb.

De biztos bele lehet jönni, csak persze gyakorolni kell.

Illetve még tippként annyit megjegyeznék, hogy ugyan azt szokták mondani, hogy az írásra nem kell annyira ráfeküdni, mert úgysem valószínű hogy szükséged lesz a valódi kézírásra, hisz manapság a legtöbb írás digitálisan zajlik. Én mégis azt mondanám, ha nem is használod, jó megtanulni az írást, mert sokkal könnyebben fogod megjegyezni és felismerni később a karaktereket.

Egészen más úgy tanulni a jeleket, ha többször leírod egymás után, mondatokat alkotsz, stb.

Szóval írj, mert tényleg hasznos! A vonások helyes sorrendjéről pedig ne feledkezz meg. :)

A gyököket (radikálisok) is ajánlott megtanulni (jelentésük, írásuk, kiejtésük), ha nem is mind a 214-et, de amennyit csak tudsz. Ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy könyebben felismerd a jeleket és talán jobban meg is érted az etimológiát.

2023. dec. 19. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!