Mandarin nyelv tanulása mellett tajvani youtube csatornák nézése?
Szeretnék a jövőben elkezdeni mandarin kínait tanulni.
Azt tudom hogy Tajvanon is mandarin kínait beszélnek, viszont azt is tudom hogy azért egy-két különbség van a beszédben (az írást, tudom hogy más).
Mivel Kínából egyértelműen nem fogok youtube csatornát találni, csak a tajvani youtube-osokra tudok támaszkodni. (tudom hogy vannak filmek meg sorozatok, de az nekem nem elég változatos ha csak azt nézem).
Fő kérdés: be fog zavarni a nyelvtanulás ha nézem ezeket a youtube csatornákat, vagy inkább hanyagoljam?
Egyértelműen olyanok válaszát várom akik beszélnek valamennyire kínaiul vagy ismerősük, tanáruk van akit meg tudnak kérdezni ezzel kapcsolatban.
Hát, figyi... én itt élek Tajvanon, de ha mindenképpen a nagykinai mandarint akarod megtanulni, akkor hanyagold. Én a nagykinai mandarint tanultam, és dobhattam a kukába itt az egészet, értették, de túl nagykinás volt a beszéd. Szóval más a szóhasználat...
Másrészről viszont kiejtés, hangsuly ugyanaz, ha tényleg nincs más, akkor ez is megteszi.
Miért nem nézed a CCTV-t amúgy? Az full nagykinai mandarin.
De Tajvan jobb, ide gyere. :D
Szia!
Az a helyzet, hogy ha úgy adódnak hogy valamiért lenne lehetőségem Ázsiába utazni, akkor tuti hogy Japánt vagy Taiwan-t választanám (Kínába nem mennék egyáltalán). De egyelőre a jövőmre kell gondolnom, hogy hogyan tudnék jó munkahelyet találni. A nyelvtanulás a hobbim, így nyilván a nyelvtudás lesz a "fegyverem".
A gond az, hogy itt Magyarországon meg úgy általában mindenhol nyilván csak a Kínában beszélt és írott mandarint oktatják, tehát fogalmam nincs, hogy a Taiwanon beszélt és írott nyelvet hogyan tudnám tanulni.
Viszont ha van időm, akkor elég jó vagyok a nyelvtanulásban (mondjuk ki: van érzékem/tehetségem hozzá). Tehát ha csak annyi, hogy utólag szavakat kéne "áttanulni" az nem vészes.
Bár az írás része a problémásabb.
Tajvanra is angoltanárnak megy a legtöbb külföldi vagy valami más lehetőség is van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!