Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van ez a mondat angolul?

Hogy van ez a mondat angolul?

Figyelt kérdés

Most készülök nyelvtanfolyamra, és megfordult a fejemben, mi van, ha angolul kell elmondani, hogyan tanultam eddig angolul. Nem akarok beégni, így gondoltam beírom a google fordítóba, de hülyeségeket ír:

Minden nap nézem a kedvenc sorozatomat angol nyelven angol felirattal. Én így fordítottam saját kútfőből:

Every day I watch my favorite serious in english with english subtitles??

2014. okt. 22. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem ez teljesen jó, csak nem kell a végére a két kérdőjel!!! ;)
2014. okt. 22. 12:41
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. okt. 22. 12:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
I watch my favorite SERIES in English with English subtitles every day.
2014. okt. 22. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Zolly the Jolly megoldása jó lesz.

Itt van ez a mondatod:

"Every day I watch my favorite serious in english with english subtitles??"

Menjünk rajta végig elemenként.

"Every day" az lehet az elején, ha hangsúlyozni szeretnéd. Ha nem, akkor általában mondat végére megy egy időhatározó (angolban vannak gyakorisághatározók is, és ez is felfogható végül is annak, de ebbe most nem kell belemennünk, majd tanulsz róla).

"favorite" legyen 'favoUrite', ha UK angolos nyelvvizsgát szeretnél tenni. Valószínűleg azt szeretnél.

"serious" azt jelentené, hogy 'komoly', az egy melléknév. 'series' az egy főnév, és ez az egyes száma és a többes száma is.

"english" az mindenhol nagybetűvel van ('in' az marad kisbetűvel), nincs kivétel (azaz a második "english"-ed is nagybetűvel van). Magyar nyelvben kisbetűvel írjuk azt, hogy 'magyarul', 'olaszul', 'magyar', 'olasz', stb.. Angolban ezek mindig nagybetűsek (az országra utaló melléknév részük).

2014. okt. 22. 13:17
 5/7 A kérdező kommentje:
utolsó! Köszi. a rigó utcai ( ITK origo)nyelvvizsga a cél, ott nem tudom melyiket kérik.
2014. okt. 22. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Az amerikai helyesírást természetesen elfogadják, hiszen nem brit nyelvből teszel vizsgát, hanem angolból, amibe beletartozik az amerikai is. Egyébként ne félj attól, hogy a tanfolyamon hibázol, hiszen csak akkor derül ki, mit tudsz, ha a saját tollaiddal ékeskedsz. Ha már mindent tudnál, nem kéne tanfolyamra járnod.
2014. okt. 22. 19:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez igaz :)
2014. okt. 22. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!