You may rest assured he'll have his brass knuckles on?
A bíróságon kell tanúskodnia a férfinak.
Az államügyésznek, személyes konfliktusa volt vele.
A férfi barátja mondja ezt:
You may rest assured he'll have
his brass knuckles on.
Biztos lehet affelől...
He'll throw the whole book at you.
Majd ez a mondat is elhangzik.
Az egészet a nyakába fogja varrni?
és igen:
you may rest assured = nyugodt lehet; biztosíthatom afelől, hogy...
mivel a brass knucke rézököl, rézbokszer, és a két mondat egymás után hangzik el, gyanítom, itt is a bíró keménységére, szigoróságára utalnak
Biztos lehet/sz affelol, hogy rajta (a kezen) lesz a sargarez bokszerje.
Az allamugyesz elfogja intezni/kiforgatja, lehetetlen helyzetbe fogja hozni a ferfit.
Erre gondoltam:
Biztosíthatom afelől, hogy irgalmatlan küzdelemre számíthat.
(mivel, ha valaki bokszerrel támad, az súlyos sérüléseket okozhat, és itt átvitt értelembe a törvény erejével akar lesújtani, a lehető legsúlyosabban.)
Tudom, csúnya vagyok, kekec és okoskodó, de mond olyat a magyar egy bíróról, hogy "rajta lesz a kezén a sárgaréz bokszerje", ha arról akarja biztosítani a másikat, hogy állati szigorú bíróról van szó???
A magyar eleve vaskézzel fogja a dolgokat, nem rézököllel vagy rézbokszerrel, nem?
Azt meg alig merem megjegyezni, hogy a "kiforgatja" meg a "lehetetlenné teszi" szerintem nem ugyanaz, mint az, hogy szigorú ítéletet fog hozni.
chtt!
Nem forditottam, megmagyaraztam mi a brass knuckles, koznyelven mire hasznaljak.
Igen, kekeckedsz, es tul sokat.
Akkor bocsánatot kérek, kedves #4! Nekem teljesen fordításnak tűnt. Az meg az én szegénységi bizonyítványom, hogy magyarázatnak se nagyon értem... (persze, ha a kérdező tudja használni, semmi közöm hozzája, szóval tényleg bocs!)
További szép napot!
:)
Köszönöm a segítségeteket!
A fordításom így jó lesz?
A forditas jo lesz.
Chtt!
Olvasd vegig meg egyszer, nem birorol van szo, hanem allamugyeszrol.
Hamar kekeckedunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!