így meglehet tanulni németül 5-6 hó alatt, Németországban?
Sziasztok
Öcsém kiment Németországba dolgozni 4 hónapot apánkkal és kb 1,5 hónapot még kint maradtak,amikor kiment annyit tudott mondani,hogy Guten Tag,Nein,Bitte...Amikor hazajöttek megkérdeztem hogyan boldogult és elmondása szerint 3. hó közepén már úgy szinte csevegni tudott,és most nyelv vizsgázni megy.
Amikor mondta,hogy 3. hónap környékén már kezdett társalgási szinten beszélni németül akkor váltottam németre (én kb. 3 éve beszélek németül és kamionos trader cégnél dolgozok mint ügyintéző asszisztens) és ő folytatta,becsatlakozott és így láttam,hogy tényleg könnyedén szinte mindenféle nehézség nélkül társalog velem.
Nekem ez fura,hiszen még általánosban a 6 év német tanulás semmit sem ért (tanár bejött óra elején megmondta melyik feladatokat csináljuk meg és kiment,jegyünk betanult szövegből volt) ,gimnáziumban már sokat ért a németóra,ott már a társalgási szintre eljutottunk,majd magamtól tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!