Hogyan legyek jobb angolból évvégére?
Most 10.es vagyok.Jó lenne,ha évvégére négyes lennék angolból.
Problémáim:
1, Nem merek megszólalni
2, Nem jó a kiejtésem
3, Ha valamit le kell hallás után írni,akkor azt nem tudom helyesen leírni
A dolgozataim se szoktak fényesre sikerülni,volt már kettes is,legtöbbször hármas lett.
tisztázd magadban a nyelvtant, és tanulj nagyon sok szót, kifejezést. Ha anyagilag megengedheted magadnak, járj el nyelviskolába. Nézz sok filmet angolul, eleinte magyar felirattal, utána vedd le a feliratot is. Halgass sok zenét angolul, és próbáld meg leírni a dalszöveget:) keress külföldi levelezőpartnert, így hétköznapi nyelvhasználatot is megtanulod. Amik a mindennapi életben foglalkoztatnak, vagy amikor goondolkodsz, azokat figyeld meg, hogy eltudnád e mondani angolul. Olvass angol cikkeket a neten.
A suliban pedig jobb lehetsz így simán. Persze nem tudom, hogy melyik tankönyvből tanulsz, de én a Headway-t ajánlom. Nagyon jó és érthető.
Good luck;)
A családban nincs angolul beszélő ember.
Van, amikor ha meghallok itthon valamilyen angol beszédet,már mennék is kifelé.
A mi tankönyvünk:
Intermediate channel your english ( írta H.Q Mitchell,J. Scott)
nem kell feltétlen családban beszélő ember....lehet az egy osztálytárs is aki szintén örülne ha gyakorolhatna valakivel. Manapság nagyon jó angol könyveket kapni...belinkelek egy nagyon jót:
egyszerű, jól érthető és érdekes is...jaaa és a kinézete ellenére NEM GYEREKES! nagyon is használható dolgokat találhatsz benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!