A ti véleményetek szerint ez elég francia oktv-re?
Jelentkeztem rá,de érdekel hogy ha vannak itt franciához valamelyest értő emberek,mi a véleményük.
A könyv,amiből tanulok az a France-Euro Express.Az anyag az a 3as kötetnek kb. a fele.
Nyelvtanból alapdolgok (nemek,névelők),határozószók képzése,igeidők közül ami jelenleg jobban megy az a passé composé,futur proche,futur simple,futur antérieur,passé récent (a többit még most tervezem jobban átvenni),ezek mellé a kérdésszerkeztés,a szenvedő szerkezet,a műveltetés,gérondif,meg a kötőmód.
Meg persze szavak.
Melyik városba jársz suliba, ha megkérdezhetem? :)
Egyébként meg szerintem ez egy alapnak tök jó, csak mellé gyakorolj régebbi oktv-s feladatsorokat. Én tapasztalatból írom, tavaly döntős voltam.
Szia!
Ahogy mondod, mindegyik országos, csak nyilván egyre szelektívebb, a második-harmadikat pedig közösen írod (illetve mondod) a többi továbbjutóval.
Egyébként sajnos egy döntőhöz nem lesz ennyi elég, az első fordulóból való továbbjutásban se lennék biztos. :( A francia nyelvi oktv (bár én 2. kategóriás voltam) alapvetően hatalmas szókincset kér; a nyelvtani alapokat, amelyeket leírtál, már valóban alapnak kezeli. Ami pedig ált. nyelvtani feladat, az még az első kategóriában is nehezebb valamivel, mint az emelt érettségis. De nem akarlak lebeszélni: ha kitöltöd az összes eddigi feladatsort, nagyon sokat fejlődhetsz! Látni fogod, hogy épül fel, mikre kérdeznek sokszor rá. Amit nem értesz, szótárazd ki! 25 pont kell a nyelvtani részből (gondolom első kategóriában is), hogy továbbküldhető legyen (ha kitöltöd a tavalyit, és írsz kb 50/35-öt elérsz, akkor már most esélyes a tudásod a továbbjutásra). A valódi továbbjutáshoz nálunk tavaly összesen 71 vagy 72 pont kellett. Az első forduló 2. részét, a szövegalkotást központilag javítják (ugye az első és a második rész max. 50-50 pontja összeadódik). Oda hatalmas kreativitás és szókincs kell, ez a kettő legfontosabb.
Ha esetleg továbbjutsz, szerezz be egy Alterego 4 könyvet!
Köszi a válaszokat!
A könyvvel igazából így is nagyon jól haladok,mert a suliban még csak a másodoik kötet 3-4es leckéjénél járnak.Én azért tartok itt,mert rengeteget foglalkozok vele külön,van aki tud segíteni,illetve sokat tanulok egyedül.
Ha úgy van,majd körülnézek a többi könyv között is,nekem Allons-y nincs,illetve az a másik említett könyv sincs.Quartier Libre van nekem (2 kötet) meg nyelvvizsgás,érettségiskönyvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!