Mit írhatnék még? Angol
Milyen csapatos és egyedüli sportokat ismerek?
-leírtam 5-6 példát mindkettőhöz
További ötletek?
Miért fontos az egyénnek a sport? Milyen más lehetőségek vannak?
-leírtam, hogy fitten tart, erősít, állóképességet fejleszt stb.
-együtműködésre, fegyelmezetségre taníthat
-emberekkel találkozhatsz, barátokat szerezhetsz
Tovább?
Melyik a legnépszerűbb sport?
-foci, leírtam miért, leírtam hogy játszák
és még?
Szoval, az a helyzet, hogy 1,5 percet kéne ezekről a kérdésekről külön-külön beszélni, de alig van meg az 1 perc is.. szoval még két-három mondat kéne a fogalmazásomba, csak nem tudom, hogy mi legyen...
Kérem aki tud segítsen!
Előre is köszönöm!
- Milyen csapatos és egyedüli sportokat ismerek?
- Oké, hogy leírtál példákat, de ez nem elég. Térj ki a kedvencedre, te is szoktál-e sportolni, milyen gyakran, kikkel, és még belemehetsz a szabályrendszerbe is.
- Miért fontos az egyénnek a sport? Milyen más lehetőségek vannak?
- Teljesen jó, amiket leírtál, csak annyi a lényeg, hogy ne ilyen felsorolás szinten mondd, hanem kicsit bővebben is fejtsd ki. Amúgy az egészséget és egészséges életmódot célszerű hangsúlyozni ennél a kérdésnél, illetve megemlítheted még az extrémsportokat(adrenalinfüggőség) és versenysportokat(sok áldozattal/lemondással jár, doppingszerek meg úgy ezekről minden)
- Melyik a legnépszerűbb sport?
- Ez így rendben. Úgy viszont még korrektebb lenne, ha nem csak a magyar vonatkozású "nemzeti sportra" térnél ki, hanem felsorolnál még pár példát(USA:amerikai foci, jégkorong, baseball, kosárlabda ; Észak-Európa:jégkorong ; Balkán:kosárlabda, vízilabda ;stbstb)
Az elsőnél megemlítheted hogy melyik csapatsportnál mekkora a csapat mérete, melyik népszerűbb, illetve hogy technikai sportágaknál van ugyan csapat, mégis inkább egyéninek számít.
Másodiknál: nyilván nagymértékben függ attól hogy milyen sport... Amiket írtál nagyobb részben a csapatsportokra igazak. Kondi, jóga, futás stb esetében inkább azon van a hangsúly hogy az ember megismerje a testét majd fejlessze. Más lehetőségek a jó kondíció eléréséhez: tánc, kertészkedés.
Utolsónál nem feltétlenül csak azokra a sportokra gondolj, amit sokan néznek, hanem amit sokan űznek hobbiszinten. Futás, kondi, úszás, síelés, jóga, aerobic, bowling.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!