Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Erre tudnátok valami érthető...

Erre tudnátok valami érthető és egyszerű választ? Is the mother's place in the home?

Figyelt kérdés
A szóbelis könyvbe csak nagyon bonyolult válasz van.

2014. szept. 20. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Az lenne a tuti, hogyha megkérdeznéd inkább magyarul, mert nem értem a kérdésed. Ez az "in the home" nem egy létező változat.

Az sem, hogy "könyvbe" ('könyvben' lenne a helyes), de tegyük fel, hogy a jövőben majd odafigyelsz erre is.

Milyen egyszerű választ szeretnél amúgy? Az angol nem arról szól, hogy leegyszerűsítesz mindent. Írj le magyar változatot a szerinted hozzátartozó angol fordítással, és leírom neked, hogy mi a hiba benne. De megírni nem fogom helyetted. Erre az egy kérdésre (ha arra gondolsz, amire én) már most minimum 7-8 mondat eszembe jutott. De én nem egy olyan valaki vagyok, akinek regények jutnak eszébe akár egyetlen szóról, tehát ez a minimum bárkinél. Nálad is.

2014. szept. 20. 20:25
 2/5 Vree ***** válasza:

No; this is the age of equality. Women can perform the same jobs as men. In many families today it is the man who stays at home.

vagy:

Yes, because women are better at housework and taking care of children than men. It is important for a baby to be with her mother always. That way, the baby can grow up in safety and health.

Első tévedsz; értem hogy "at home"-ra próbálsz korrigálni, de felsőbb szinten az "in the home" létezik. Magyarban kvázi nem, de angolban létezik mindkettő olyen kontextusban.

2014. szept. 21. 00:21
 3/5 anonim ***** válasza:
"Yes."
2014. szept. 21. 00:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Ebben a mondatban, amit a kérdező kérdezett, nem jó az 'in the home', hogyha így esetleg világosabb Vree-nek is.
2014. szept. 21. 11:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Ne azt vitassátok,hogy at home vagy in the home,hanem csak a kérdésre válaszoljatok légyszi. Nekem ez így volt leírva azért írtam így.
2014. szept. 21. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!