Miért nem megy nekem?
nyugi,menni fog, csak legyél magadhoz türelmesebb :)
A can és can't-ot tényleg ugyanúgy ejtik, olvastam egy Észak-Írországban élő magyar srác blogján. Ő jól beszélt angolul, mégis néha kiborult, hogy mért nem ejtik ki ,,normálisan" a szavakat :)
hírműsorok pl. BBC. azokban szépen beszélnek. a filmek határeset (az akció teljesen felejtős), az ének meg katasztrófa.
nem véletlenül mondják rájuk, hogy olyan nyelven beszélnek, amit sosem tanultak meg rendesen.
Szia !
Biztos , hogy menni fog csak nagyon sokat kell gyakorolni , sokat kell eredeti nyelven filmeket nézni és angol nyelvű dalokat hallgatni ...
mondjuk én azt szoktam csinálni amikor hallgatok zenét és nem értem az adott szót akkor mindig rákeresek a szövegére a neten és akkor jön az AHA élmény , így már értem . De mondjuk velem úgy volt h minél többet foglalkoztam vele , annál jobban ment .
Can , Can't
Nekem brit tanárom volt és belénsúlykolta h tagadáskor nem "kent" - ként kell ejteni, mint az USban hanem "kant " - ként. Annyira belém ivódott h szerintem örök életemre így fogom mondani ... =)
Amennyi ország annyiféle akcentus , szal hegyezni kell az embernek a fülét h akkor most mi is van pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!