Mikor használjuk az is/are/am -t? (angolban:D)
Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 18:54
1/11 anonim válasza:
AM:
I am
IS:
She/He/It is
ARE:
you/we/you/they
2/11 A kérdező kommentje:
köszi de nem erre gondoltam hanem időbeliségre :D
2010. jan. 18. 19:03
3/11 A kérdező kommentje:
mi a különbség a do/does és az is/are stb között ?
2010. jan. 18. 19:04
4/11 anonim válasza:
Ezt már ezerszer megkérdezték és a te angolkönyvedben is benne kell, hogy legyen. Időbeliség? Jelen idő, mi más lenne. Az am/are/is a to be létige alakjai, létezést fejeznek ki, (én vagyok, te vagy ..., illetve a folyamatos jelen segédigéi, a do/does az egyszerű jelen segédigéi, egy főigével együtt használjuk kérdésben és tagadásban. Do you know?, I don't know.
5/11 anonim válasza:
Ki kéne nyitnod az angolkönyved, ez a legalapvetőbb dolog kb., nem hiszem, hogy nincs benne.
6/11 A kérdező kommentje:
nincsen:D
de azért köszi
2010. jan. 18. 19:50
7/11 anonim válasza:
Az am / is/ are sokszor használják az angolban ( különböző szerkezetekben is =)
I am - én vagyok
You are - te vagy
stb.
I am slim. - Vékony vagyok.
A do/ does - egyszerű jelen időben használjuk mint SEGÉDIGÉT.
kijelentő mondatokban ---> nem használjuk a do/ does -t , csak az ige szótári alakját azaz a V1 - et =) Ha az alanyunk 1sz. 3sz alakban van akkor az ige KIJELENTŐ MONDATBAN KAP EGY S - T !!!
Az angol mondat felépítése a következő Alany+Állítmány+határozó+ jelző =)
pl. I usually get up at 7 o 'colck.
DO/Does kérdéseben tagadásban
Do you get up at 7 o 'colck every day ?
Does she/ he get up ....
Do/ does tagadásban :
I don 't like dancing.
8/11 A kérdező kommentje:
köszike a választ!
2010. jan. 18. 20:07
9/11 anonim válasza:
Jah,lehet,hogy azért nincsen benne, mert már nem egy ötödikes könyvről van szó. A választ már leírták előttem.
10/11 Yoyoco válasza:
az még mindíg nem derült ki,h mikor használjuk a do-t és mikor a does-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!