Mi a logika abban, hogy mivel nem sikerült a nyelvvizsgám, nem lesz nyelvórám a következő évben?
Hollandos vagyok az eltén. Nem sikerült a nyelvvizsgám év végén, márpedig ha nincs nyelvvizsgám, nem vehetem fel szeptemberben a nyelvórákat. Ellenben év végén (májusban ugye) majd megint megyek nyelvvizsgára. Na de így hogy? Egy évig nem lesz hollandórám........ Egy holland nyelvtanár óránként 4000 forint körül mozog, de igazából a 2000 is sok lenne. A magnó részén hasaltam el, részfeladatonként osztályozták a vizsgát, és a magnó nem sikerült, így megbuktam. De ha nem lesz nyelvórám egy évig, hogy jutok előrébb? Ez csak arra elég, hogy elfelejtsek mindent....
Hogy tudnék a magnóra felkészülni? Igazából egy magántanár se érne ilyen téren sokat. Szerettem nagyon a sulit, hollandból le lettem zárva mind a három tanárnál négyesekkel, erre megbukok a vizsgán, és ah.... Totál elment a kedvem az egésztől, talán ott is hagynám, ha nem kellene fizetnem érte. Hogy szerezzem vissza a kedvemet? Ti hogy próbálnátok felkészülni? A neten is alig van használható anyag, hiába nézek hollanduk filmeket, ha nem értek semmit. Alig alaptudással nem ér semmit, már próbáltam jópárszor... Minden más ment, tudok írni-olvasni, a nyelvtan is teljesen jól megy, de a magnóból csak annyit értek, hogy kjgfklhljjklnhklhjkl...
F22
Nem igazán értek valamit. Azt írtad, hogy alaptudásod van, de akkor most középfokúznod kell vagy alapfokúzni? Ha alapot kell tenni, akkor a filmek nem sokat érnek, hisz az egy jóval magasabb szint (maximum ha van hozzá felirat és közben fordítod, újrahallgatod). Ha középfokúzni, akkor ajánlanám, hogy a youtube-on nézz hollandokat, biztos találsz olyat, akinek a hangszíne érthetőbb. Én így vagyok az angollal: filmeket nem szívesen nézek rajta, de körülbelül egész nap hallgatom a különböző akcentusokat a youtube-on, ami sokat segít.
Persze gyakorolhatsz külön nyelvvizsgás hanganyagokkal is, ha találsz. Ha neten nincs, próbáld meg megkérni a sulis hollandtanárodat, hogy adjon. Max még annyit tudok írni, hogy szavak helyett inkább gyakori szerkezeteket tanulj. Több ötletem igazán nincs, de remélem valamennyit segítettem, és semmiképp ne add fel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!