Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németeknek milyen nehéz...

Németeknek milyen nehéz magyarul tanulni? és milyennek hallják azt?

Figyelt kérdés
Mivel kint éltem elkezdtem ezeken gondolkozni. Valahol azt olvastam h ők olyannak hallják,mintha oroszul beszélnénk.

2014. aug. 7. 06:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Olyannak nem hallják, mintha oroszul beszélnél, mert nem ismerik az oroszt (sem). De igen csúnya, kemény, durva hangzásúnak tartják a magyart, a törököt és a szláv nyelveket - orosz, szerb stb, -, nem igazán vesznek észre különbséget.

Megtanulni nehéz nekik, mert sok hangot nem tudnak megkülönböztetni: s-sz-zs-z nekik eléggé keveredik.

A nyelvtan meg igencsak különbözö, a legtöbbször nem igazán értik meg a rendszert. A ragozásoknál meg a hangrendi egyeztetés végképp érthetetlen számunkra.

2014. aug. 7. 08:09
 2/2 anonim válasza:

nekem vannak ismerőseim Ausztriában és amikor magyarul beszélek valakivel mindig azt mondják, hogy nagyon gyorsan beszélünk, miközben nem is beszélünk gyorsan.

Nekik az igei ragozásnál a vegződések megtanulása nehéz.

2014. aug. 7. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!