Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan néz ki az ITK-Origós...

Hogyan néz ki az ITK-Origós japán B2 nyelvvizsga feladatlap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az oldalukon nem találtam japán mintafeladatsort, a neten keresgélve sem jártam sok sikerrel. Ha valaki tudja, hogy milyen nehézségű, ill. milyen jellegű feladatok vannak benne, az kérem írja le. Vagy ha linkeltek olyan oldalakat, ahol hasonló feladatok vannak, annak is nagyon örülnék.

Előre is köszönöm!

2014. aug. 4. 10:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Elnézést a késői válaszért, de csak most vettem észre ezt a posztot!

Én japánból csináltam egy JLPT N3-mas nyelvvizsgát, ami elég jól sikerült, igy úgy döntöttem, hogy leteszek egy origó B1 komplex japán nyelvvizsgát. Nekem elsőre meglett, nagyon jó eredménnyel. Írásbeli rész: 92%, szóbeli 87%.

Ami a B2-t illeti... Én 2019-ben (február) megyek középfokra. Origó b2 szinten van szóbeli (a témakörök letölthetők a weboldalról!!!), a szóbelin belül van még képleírás is (a vizsgán használt képeket szintén le lehet tölteni a weblapról), illetve van hallott szöveg értése, ami szintén a szóbelihez tartozik.

Írásbeli:

Van az olvasáskészség, itt egy kb. fél oldalnyi A4-es japán szöveget kell elolvasnod, és magyarul válaszolni a feltett kérdésekre, ezután következik a levélírás:

Két levél közül választhatsz, 17-20 sor terjedelműnek kell lennie (itt is fontos a megszólítás, elköszönés, levél zárás, stb), majd az utolsó feladat a közvetítés.

B2 szinten egy fél vagy 3/4-ed A4-es japán szöveget kell lefordítanod magyarra :)) (C1 szinten kell magyarról japánra és japánról magyarra is ;) Szóval ez nem olyan, mint a jlpt :"D

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy valamelyik fórumon olvastam, hogy az, aki csinál egy N4 vagy N3-mas jlpt nyelvvizsgát, és csinál hozzá origó B2 szóbelit, az már komplex nyelvvizsgának számít, és jár érte a 28 többletpont felvételin. Nos, ez nem így működik! A JLPT-t és a origót nem lehet kombózni, mivel a JLPT nyelvvizsgákon nincs levélírás!

Remélem tudtam segíteni.

2018. nov. 2. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!