2015-től tényleg két nyelvvizsga kell majd minden diplomához? Vagy ahhoz, hogy egyáltalán bekerülj.
Ha jól tudom, akkor 2017-től kell egy B2 ahhoz, hogy bekerülj az egyetemre. Persze majd mindenki az utolsó pillanatban kap észbe és megy majd a nagy hőbörgés. Persze részben jogosan, mert a középiskolai nyelvoktatás színvonalát ugyanakkor nem fejlesztik.
A diplomához viszont szakonként eltérő, hogy milyen szintű és mennyi nyelvvizsgát kérnek. Van, ahol elég egy B2, van ahol két C1 kell. Az sem mindegy, hogy alap vagy mesterképzésről beszélünk. Érdemes az egyetemen érdeklődni.
Szívesen. Hallottál a Fehér Könyvről? Pár éve adták ki azzal a céllal, hogy tájékoztassák a pedagógusokat az oktatáspolitikai változásokról. Vagy ebben a kiadványban volt ez a 2017-es időpont, vagy az ehhez kapcsolódó szakmai (nyelvi) tájékoztatóban. Amúgy nem hiszem, hogy fogják tudni tartani ezt a szabályozást, meg addig lesz is egy választás, így lehet mit a népnek is dobni azzal, hogy törlik ezt a rendelkezést. :)
De ne add fel a nyelvtanulást, mert ha nem lesz kötelező a bemeneti B2 az egyetemre, akkor meg plusz pontokat kapsz érte, ráadásul nyelveket beszélni nem egy hátrány a munkaerőpiacon. :)
Ezt nem tudom, hogy értelmezzem, csak az említett szakra vonatkozik jövőre is? Ebben az évben már felvételiztem,fel is vettek, de mégsem preferálom azt a szakot annyira..jövőre gondoltam újrafelvételizni, de így...inkább elmegyek így..
"Nem kell megijedni: az idézett rendelet csak a nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszakra vonatkozik, a többi képzésen maradnak az eddigi szabályok."
Ezt csak én olvastam, vagy esetleg nem magyarul van? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!