Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan fejlődjek németből?

Hogyan fejlődjek németből?

Figyelt kérdés
Jelenleg kb. A1-es szinten állok a nyelvből és érdekelne, hogy milyen módszereket ajánlotok annak érdekében, hogy eljussak ennél magasabb szintre. 3 éven belül középfokú nyelvvizsgát szeretnék tenni.

2014. júl. 28. 07:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokat beszélgess németül külföldiekkel, lehetőleg német anyanyelvűekkel.
2014. júl. 28. 08:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg próbálj olyat nyelvkönyvet venni,amin rajta áll,hogy B1-B2,de sajnos ilyet nem tudok,én a B2-re csak Péntek Bernadett-Gárvány Hajnalka B2-es Telc nyelvkönyvéből készültem,magántanárral.Esetleg próbáld most az alapfokú német érettségiket végig megcsinálni,annak javítókulcsa is van,mondjuk a levelek mindig problémások kijavítás szempontból,és azon pedig nag a hangsúly,de azokat esetleg fel tudod írni ide.Nyelvvizsgánűl fontos,hogy olyan könyvből készülj-olyan feladatokra,amelyik ynelvvizsgatípusra akarsz jelentkezni.Már kiderült ugye,én a Telc-re mentem.Az angolnak majd jövőre futok neki,azt az Euroexamnál csinálom majd,de csak mert 11-et kezdem szeptemberben,és a 90 pluszponthoz a felvételihez nekem kell 2 nyelvvizsga.

[link]

Esetleg ez is segítséget nyújthat.

Először szerintem fejleszd magad biztosan B1-re.

2014. júl. 28. 08:48
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, még csak A1-es szinten állok. Olyan messze van még a B2, hogy szerintem ne is beszéljünk erről. :) Szerintetek érdemes már elkezdenem chatelni külföldiekkel ezen a szinten?
2014. júl. 28. 11:04
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Fordíttass le valakivel alap mondatokat, pld:

- Szia, segíthetek?

- Keresel valamit?

- Hová mész? Elkísérhetlek?

- Németül szeretnék tanulni. Segítenél benne?

- Hogy vagy?

- Kérsz egy sört?

- Szereted a fagyit?

- Melyik a kedvenc zenéd?

stb.

Ezeket nyomtasd ki egy papírra, ezt ragasszad rá egy kartonra, lamináld be vagy ragaszd be egy nejlonba. (Így tartós marad.)

Fogd a papírodat (én úgy hívom, hogy "beszélőkártya") és ezzel a kezedben szólíts meg német nyelven beszélő szimpatikus külföldieket. Próbálj velük úgy beszélgetni, hogy ezeket a mondataidat megpróbálod felolvasni nekik, de ha nem megy, (vagy nem értik a kiejtésedet,) akkor mutasd meg nekik a kártyán, (mutass rá a megfelelő mondatra).

Vigyél magaddal egy füzetet és tollat is, és kérd meg őket, hogy a válaszukat írják le, és segítsenek szótárral lefordítani.

Otthon többször olvasd át az így született német "nyelvleckédet".

Ha a kártyádon szereplő mondatok már magadtól is mennek, akkor csak a biztonságérzet kedvéért vidd magaddal, de csinálj új kártyá(ka)t.

2014. júl. 28. 11:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
a neten chat-elést egyelőre nem ajánlom, mert szükséged lesz MINDEN metakommunikációra
2014. júl. 28. 11:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, továbbra is várom az ötleteket. :)
2014. júl. 28. 13:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha most még túl sok is amit mutatok, később (A2es szinttől) már biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos lesz :) https://www.youtube.com/watch?v=yhP3OT2hxAE

Ez egy "sorozat" amit kifejezetten németül tanulóknak készítettek. Szerintem majdnem az összes rész fennt van a youtube-on :)

A föld legjobb német nyelvtankönyve a Német nyelvtani ABC Maklári Tamástól ! :)

(És én lehet, hogy elmennék legalább a legelején különtanárhoz... a Goethe intézetben például anyanyelvi tanárok vannak.)

2014. júl. 29. 00:39
 8/13 A kérdező kommentje:
Ismerem ezt a sorozatot, már 2 részt meg is néztem és kb. a 70%-át értem is. Jelenleg most járok A1-es szintű nyelvtanfolyamra is.
2014. júl. 29. 11:53
 9/13 Daisyke válasza:
Szia! Nézz német meséket kezdetben, aztán filmeket! Olvass könnyített olvasmányokat, minél többet, de úgy, hogy az ismeretlen szavakat ne szótározd, és ne fordíts, mert a legfontosabb, hogy tanulj meg idegen nyelven gondolkozni.Ha egy oldalt elolvastál, nem baj ha nem értetted teljesen, a saját szavaiddal próbáld a tartalmát visszamondani. Nagyon fontos a kommunikáció. Ha nincs lehetőséged heti több alkalommal használni a nyelvet, akkor ezek a tartalom visszamondásos témák nagyon hasznosak!Másrészről fontos, hogy a szókincsed fejlődjön. Ezt több ezer szó bebiflázásával nem lehet elérni, mert két hét múlva úgy is elfelejted. Ezért próbáld ki azt, hogy a hanganyagokat, amik a könyvhöz vannak, dolgozd fel a könyv segítségével, majd azt a szót amit nem értesz, vagy nem tudod a jelentését, mindig megnézed, és végül be fog ragadni. Minél többször hallgatod, annál jobban elmélyül a tudásod. Én ezzel a módszerrel két éve tanulom a német nyelvet, középfokú nyelvvizsgázom, és eredetiben rendelek Ausztriából könyveket. :) Szóval ezt a módszert nagyon tudom ajánlani! Viel Glück! ;)
2014. aug. 4. 21:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) És érdekel is, amit olvasol? Attól tartok, hogy ha nem érdekel, akkor abba fogom hagyni az olvasást.
2014. aug. 5. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!