Hogyan fejlődjek németből?
Esetleg próbálj olyat nyelvkönyvet venni,amin rajta áll,hogy B1-B2,de sajnos ilyet nem tudok,én a B2-re csak Péntek Bernadett-Gárvány Hajnalka B2-es Telc nyelvkönyvéből készültem,magántanárral.Esetleg próbáld most az alapfokú német érettségiket végig megcsinálni,annak javítókulcsa is van,mondjuk a levelek mindig problémások kijavítás szempontból,és azon pedig nag a hangsúly,de azokat esetleg fel tudod írni ide.Nyelvvizsgánűl fontos,hogy olyan könyvből készülj-olyan feladatokra,amelyik ynelvvizsgatípusra akarsz jelentkezni.Már kiderült ugye,én a Telc-re mentem.Az angolnak majd jövőre futok neki,azt az Euroexamnál csinálom majd,de csak mert 11-et kezdem szeptemberben,és a 90 pluszponthoz a felvételihez nekem kell 2 nyelvvizsga.
Esetleg ez is segítséget nyújthat.
Először szerintem fejleszd magad biztosan B1-re.
Fordíttass le valakivel alap mondatokat, pld:
- Szia, segíthetek?
- Keresel valamit?
- Hová mész? Elkísérhetlek?
- Németül szeretnék tanulni. Segítenél benne?
- Hogy vagy?
- Kérsz egy sört?
- Szereted a fagyit?
- Melyik a kedvenc zenéd?
stb.
Ezeket nyomtasd ki egy papírra, ezt ragasszad rá egy kartonra, lamináld be vagy ragaszd be egy nejlonba. (Így tartós marad.)
Fogd a papírodat (én úgy hívom, hogy "beszélőkártya") és ezzel a kezedben szólíts meg német nyelven beszélő szimpatikus külföldieket. Próbálj velük úgy beszélgetni, hogy ezeket a mondataidat megpróbálod felolvasni nekik, de ha nem megy, (vagy nem értik a kiejtésedet,) akkor mutasd meg nekik a kártyán, (mutass rá a megfelelő mondatra).
Vigyél magaddal egy füzetet és tollat is, és kérd meg őket, hogy a válaszukat írják le, és segítsenek szótárral lefordítani.
Otthon többször olvasd át az így született német "nyelvleckédet".
Ha a kártyádon szereplő mondatok már magadtól is mennek, akkor csak a biztonságérzet kedvéért vidd magaddal, de csinálj új kártyá(ka)t.
Ha most még túl sok is amit mutatok, később (A2es szinttől) már biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos lesz :) https://www.youtube.com/watch?v=yhP3OT2hxAE
Ez egy "sorozat" amit kifejezetten németül tanulóknak készítettek. Szerintem majdnem az összes rész fennt van a youtube-on :)
A föld legjobb német nyelvtankönyve a Német nyelvtani ABC Maklári Tamástól ! :)
(És én lehet, hogy elmennék legalább a legelején különtanárhoz... a Goethe intézetben például anyanyelvi tanárok vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!