City & Guilds nyelvvizsga?
A honlapon egyszerűen nem találom a választ. Csak komplex vizsgát lehet tenni, de ha megbuknék a szóbelin, akkor az írásbelit attól még megkapom, vagy azt is újra kell csinálnom?
Előre is köszönöm!
Nem, 2014 óta lehet külön írásbelit ill. szóbelit is tenni. Rajta van a honlapjukon is, az áraknál is fel van tüntetve külön, hogy mennyi ha pl. csak írásbelit teszel. Persze ha külön-külön rakod le, akkor többe fog kerülni, mint ha egybe tennéd.
u.i. Én is ilyen nyelvvizsgára készülök. Te hogy gyakorolsz?
Köszönöm a válaszod! :)
Ma döntöttem még csak el, hogy erre a nyelvvizsgára megyek, de úgy fogok készülni, hogy megoldom a honlapra feltöltött mintafeladatokat, és a szóbeli minták kzül is megcsinálom mindet.
Van egy színes kérdések és válaszok angol nyelvből című könyvem, valószínűleg abból fogok kifejezéseket és szavakat tanulni, mert City-re nagy szókincs kell. Ebben a könyvben van 20 tétel, majdnem egybevág a City 20 tételével, ezeknek a kérdéseit fogom tanulmányozni (nem betanulni, csak felkészülni arra, hogy milyen kérdéseket tehetnek fel). Ha minden jól megy, akkor szeptemberben meg is próbálnám. Az írásbelivel nem lesz gond, mert már voltam City írásbeli próbavizsgán úgy, hogy nem is tanultam rá, mégis sikerült. A szóbelit még gyakorolni fogom nyáron, meg szeptemberben megkérek 1-2 olyan osztálytársat, akiknek angol az első nyelvük, hogy beszélgessünk kicsit.
A honlapra feltöltött magnós feladatokat is meg fogom csinálni, továbbá angolul fogok felirat nélkül sorozatokat nézni. Esténként lefekvés előtt majd még nézek angol tv csatornát is, sajnos csak hírműsor megy angolul, de legalább tájékozódok az aktuális hírekről is, ugyanis már láttam a mintafeladatok között olyan önálló szóbeli témakifejtést is, ami arról szólt, hogy számolj be egy aktuális hírről (amit meg 30 másodperc alatt nem nagyon lehet fejből kitalálni, hacsak nem nézel híradót).
Mindemellett 5percangol-ozok is, és olvasgatom a BBC news science and technology honlapját.
Remélem sikerülni fog.
Neked milyen módszereid vannak a felkészülésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!