Olaszt vagy németet válasszam második nyelvnek ebben az esetben?
Hali.
Angolból megvan a középfokú nyelvvizsgám.
Szerintetek az olaszt vagy a németet lenne érdemesebb választanom? (Ha később kint szeretnék dolgozni olaszban vagy a németeknél attól függően, hogy melyiket fogom most elkezdeni és megtanulni..)
Az olasz nyelvet, kultúrát, embereket szeretem..és úgy egész (észak-) olaszországot.
A német nyelvet nem annyira szeretem, illetve az a kissé ridegség sem tetszik a németekben. Viszont itt jóval könnyebb elhelyezkedni mint oalszországban és a fizetés is jobb.....
Egyébként Építőmérnöknek tanulok (tűz- és katasztrófavédelmi szakirányon..)
Szerintetek így melyik nyelvet lenne érdemesebb megtanulnom? (Minimum felsőfokú szinten)??!
ha neked az olasz jobban tetszik és ezért azt szívesebben tanulnád, valamint szívesebben élnél ott, akkor azt válaszd
a német nyelvet is meg lehet szokni, én is azt tanulok
de ha neked az olasz a szimpatikusabb minden szempontból, akkor azt válaszd
Köszi!
Valójában mind a kettő tetszik..és az olasz csak egy kicsivel szimpatikusabb számomra, viszont ezzel a szakmával szerintem németországban könnyebben el lehet helyezkedni jó fizetéssel....(csak valahogy nekem annyira nem tetszik hogy olyan zárkózottabbak, visszahúzódobbak a németek)
Illetve kb. mennyi óra tanulás kell a német és az olasz felsőfokhoz? Nagyjából ugyanannyi, vagy melyik nyelven könnyebb odáig eljutni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!