Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van-e értelme angol mellett...

Van-e értelme angol mellett más nyelvet tanulni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Persze azt mondjátok/írjátok,hogy igen,van...de

Én olyan vagyok,

-aki nem tervez Németországba, Hollandiába, stb helyre menni...Esetleg Anglia, de az is nagy kérdőjelet kap.

(volt,hogy úgy gondoltam, hogy én külföldre soha,mert xar vagyok nyelvekből,meg itt a család...)

- még az angol nyelv használatától is kissé félek(biztos azért,mert nem akarok kudarcokat)

- még nyelvvizsgám sincs,örülök, ha angolból a középfokút kiszenvedem, míg más kisujjából rázza ki(persze nem mindenki)

- nem tartom magam nyelvzseninek és talán nem is tartom képesnek magam arra,hogy akárhány nyelvet jól tudjak, lehet a középfokú angolnál megrekedek...

sőt,lehet annyira se vagyok képes mégis muszáj középfokút lerakni.

Van-e értelme nekem másik nyelvet tanulni még így is? Vagy felejtsem az egészet és maradjak angolnál(Abból tervezek nyelvvizsgát letenni, mert abból tudok a legtöbbet)

Előre köszi a válaszokat.:)

2014. júl. 7. 23:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
hát, ilyen paraméterekkel inkább az angolt hozd fel használhatóra. Annak akinek az már jól megy, természetesen van értelme további nyelvet tanulnia. Tanulni mindig van értelme, attól függetlenül, hogy éppen hol állsz, mert biztosan a hasznodra válik.
2014. júl. 7. 23:22
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Először juss el angolból egy adott szintre, aztán majd meglátod, hab
2014. júl. 7. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:
*habár a kérdésből nem derül ki, hogy hány éves vagy.
2014. júl. 7. 23:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Még hozzá tenném:

lenne kedvem tanulni más nyelvet, de nem tudom,mennyire lenne nekem jó...

De miért van kedvem másba belekezdeni, ha úgyse vagyok nyelvzseni?:D

Még azt is nyelvzseninek tekintem, akinek két középfokúja van vagy több nyelvet tanult és tud is belőlük sokat, és azt is, akinek pl. angol felsője van...

Köszi a válaszokat.:)

2014. júl. 7. 23:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Ajánlom az eszperantót, neked 2 okból:

- könnyű megtanulni, hamar sikerélményed lesz, mert az látom most nemigen van...

- utána sokkal könnyebb más nyelveket megtanulni

2014. júl. 8. 00:15
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

Én nem ajánlom neked az eszperantót egy okból:

-Az égvilágon semmire nem jó.

2014. júl. 8. 08:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem addig nem érdemes belevágni egy második nyelvbe, amíg az 1.-t nem beszéled legalább B2 szinten (középfok). Máskülönben mindkettőben nehézségeid akadhatnak, különösen ha párhuzamosan tanulod mindkét nyelvet.
2014. júl. 8. 09:12
 8/11 webnyelv ***** válasza:
Megpróbálni meg lehet, miért ne? Az első idegen nyelv a legnehezebb, a következő mindig sokkal könnyebb. Egy másik germán vagy újlatin nyelvet megpróbálhatnál, olyat, ami tetszik. Nagyon sok dolgot hasonlóan fejeznek ki ezek a nyelvek, ami a magyarban másképp van. Ha valaki megszenvedett az első idegen nyelvvel, kár kihagyni a következőt szerintem, mert rengeteg hasonló szóval is fog találkozni.
2014. júl. 8. 21:44
 9/11 anonim ***** válasza:

"Én nem ajánlom neked az eszperantót egy okból:

-Az égvilágon semmire nem jó."

Micsoda cáfolat, le a kalappal! Ezt egyedül találtad ki?

2014. júl. 9. 23:14
 10/11 webnyelv ***** válasza:
9. Léteznek olyan nézetű emberek, akik nem támogatják az eszperantót. Én nagyon érdekes nyelvnek találom és szeretném is majd megtanulni, de sajnos egyet kell értenem, hogy egy átlag nyelvtanuló, átlagember számára nem ideális, használhatóság szempontjából. Legfeljebb csak ha eljár eszperantista nemzetközi találkozókra.
2014. júl. 10. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!