Mennyi idő így még rámragad valami?
Figyelt kérdés
Hali!
Ha elkezdenék olasz TV csatornát nézni, olaszul nézném a filmeket, olasz zenéket hallgatnék akkor kb. mennyi idő alatt "ragadna rám" valami? (Csak egy pár szót, mondatot tudok egyenlőre?) Illetve napi hány órát kellene ezt csinálnom?
(Angolul és németül elég jól tudok)
Előre is köszi a válaszokat!
2014. júl. 7. 15:36
1/2 anonim válasza:
Szótárazni is kell és ugyanazokat a filmeket nézd hogy megragadjon és járj el beszélgetni
úgy kb fél évente lesznek nagyobb előrelépések
2/2 anonim válasza:
az attól függ. Nekem román az anyanyelvem a magyar mellett, mivel romániában élek, így a románt tartom anyanyelvnek és a magyart beszélt nyelvnek. Nekünk elég ha pár filmet vagy műsort nézünk, mert meg értjük. A Torinói egyetemen tanultam, a szemeszter kezdete előtt költöztem ki 3 héttel, ez az idő elég volt ahhoz hogy teljesen átálljak az olaszra, de ez így van ha portugáliába, franciaországba vagy spanyolroszágba megyek is. Nálunk a tv szolgáltatók tesznek közzé olasz, spanyol, francia és portugál adókat is, de lényegében ha semmit nem tanulunk a többi új latin nyelvből akkor is megértjük egymást. Ha angolul tudsz az jó, vagyis gondolom hogy jó, mert én könnyen tanultam meg az angolt, pedig úgy komolyabban soha nem foglalkoztam vele, csak filmeket meg weblapokat néztem, olvasgattam, nem mondom azt hogy anyanyelvi szinten beszélek angolul, de társalgási szinten igen, szóval simán letudnék élni angliában, nem volnának nagyon nagy hátrányaim a nyelv miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!