Mit jelent ez a német szó? Belogert
belügen belog hat belogen hazudni
Erre jöttem rá.De egy fordító sem képes lefordítani a belogertet.Meghazudtolva,vagy mit akarhat jelenteni?
Belogert und obertumpft kapcsolatban látom,szövegkörnyezete nincs.
Az obetrumpft-ban is tudna valaki segíteni? :D
Az übertrumpft jelentése olyasmi mint túlszárnyal, felülmúl, de inkább a két ember közti "párbajban". A Trumpf az a kártyajátékokban adut, ütökártyát, tromfot jelent. Szóval akkor egyenes fordításban "felültromfolja", vagyis egy jobb húzással nyeri meg az "összecsapàst". Azért írom mindig idézöjelbe, mert nem (csak) testi összetüzésröl van szó, hanem pl ha két kolléga közül az egyiket elöléptetik, mert jobb volt a teljesítménye, akkor arra is használható.
A belogert meg szerintem nyelvjárásból(sváb?) ered, én legalábbis még sosem hallottam magasnémet kifejezésként.
Valamilyen nyelvjásrásban így ejtik a szót, de nem így kell írni, azért nem olyan könnyű felismerni -
A "belogert" esetleg lehet a "belagert" szó kiejtése,
ami kb. annyi jelent, hogy "elfoglalni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!