Miért nincs szükség a német nyelvre?
Már miért ne lenne szükség? Ha német nyelvterületen szeretnél mondjuk dolgozni, akkor azért elvárják, hogy ismerd az ország hivatalos nyelvét. Persze nyilván vannak kivételek. De ugyanígy van ez a többi nyelvvel is.
Egyébként pedig ha mindenki csak angolul fog tudni, az elég "unalmas" lesz, szerintem nem árt, ha van mellette egy két plusz idegen nyelv is ;-)
Miért? Nincs szükség a német nyelvre?
Számomra ez új információ, még nem győztél meg az igazságáról azzal, hogy feltetted a kérdést.
hát erről kérdezd meg azt a kb 50ezer magyart aki naponta átingázik Ausztriába... :)
De tény hogy az angol lett a nem hivatalos győztes a nemzetközi nyelvért folytatott harcban.
Az angol nemzetközi nyelv. Angolul bárhol elboldogulsz. Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert azért a közember nem feltétlenül beszél angolul még külföldön sem, de való igaz, hogy az angol nemzetközi közvetítő nyelv lett, mondhatni kicsit olyan, mit régen a latin vagy a francia.
Viszont ha élni akarsz valahol, kutatni akarsz valamilyen nyelven, akkor jó, ha tudod az adott ország nyelvét. Ahogy előttem írták, a sok német turista miatt bizonyos vendéglátói állások miatt is jó a német nyelv.
Bennem (is) az van,hogy az emberek angol-német közül választhatnak.
Igen és inkább az angolt választják, a némettel szemben.
Kérdésre a válasz:
- mert azt "nyomatják"
- nem tudom hogy hány szakmánál az angol a nyelv, de a programozásnál az a nyelv (dokumentációk, ajánlott keresés, de ne menjünk bele)
- világnyelv
- olyant is hallottam,hogy angol nélkül "xart" se érsz. (vagy legalábbis nyelvtudás nélkül)
- megszokás, hogy az angol van előtérben, német meg elfelejtődik
És szerintem ezek is közrejátszhatnak abban,hogy a németet hanyagolják:
- ronda hangzás
- bonyolultabb nyelvtan
(- nincs az adott iskolában német, vagy ha van,nem tud rá járni valami miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!