Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nincs szükség a német...

Miért nincs szükség a német nyelvre?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tanulják az ember...inkább az angolt tökéletesítik.

2014. júl. 5. 10:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
A világban mindenki angolul tanul, még a németek is.(Kínában pl semmire se mész a némettel) Ha német nyelvterületre akarsz menni, akkor kell a német nyelvtudás, minden egyéb esetben, főleg műszaki területen, az angol fontosabb.
2014. júl. 5. 10:37
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Már miért ne lenne szükség? Ha német nyelvterületen szeretnél mondjuk dolgozni, akkor azért elvárják, hogy ismerd az ország hivatalos nyelvét. Persze nyilván vannak kivételek. De ugyanígy van ez a többi nyelvvel is.

Egyébként pedig ha mindenki csak angolul fog tudni, az elég "unalmas" lesz, szerintem nem árt, ha van mellette egy két plusz idegen nyelv is ;-)

2014. júl. 5. 11:09
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Német nyelvterületen kívül nem igazán lehet használni, így maximum az angol mellé második nyelvnek jó, de helyett semmiképpen sem. És inkább megtanulok rendesen angolul, mint vartyogok kicsit németül és angolul is.
2014. júl. 5. 12:38
 4/14 Vookie ***** válasza:
81%
Szükség van rá, tanuld nyugodtan. Nem tudhatod, mire lesz jó. Hogy tudsz-e majd vele mit kezdeni, az más téma.
2014. júl. 5. 13:44
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Az angolt világnyelv, bárhol elboldogulsz vele, de némettel inkbb csak Európán belül tudsz mit kezdeni (itt is elsősorban a német nyelvterületeken). Amúgy pl. a legtöbb balatoni melóhoz jobb ha németülsz beszélsz a sok turista miatt, illetve akik közelebb élnek az osztrák határhoz inkább németül tanulnak (vagy legalábbis nekem ez tűnt fel)
2014. júl. 5. 14:17
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Miért? Nincs szükség a német nyelvre?

Számomra ez új információ, még nem győztél meg az igazságáról azzal, hogy feltetted a kérdést.

2014. júl. 5. 15:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

hát erről kérdezd meg azt a kb 50ezer magyart aki naponta átingázik Ausztriába... :)

De tény hogy az angol lett a nem hivatalos győztes a nemzetközi nyelvért folytatott harcban.

2014. júl. 5. 21:03
 8/14 anonim ***** válasza:
68%
Azt a pár millió németet is győzd meg,a ki nap mint nap németül kommunikál akár a munkában, akár a magánéletben.
2014. júl. 6. 19:59
 9/14 anonim ***** válasza:
67%

Az angol nemzetközi nyelv. Angolul bárhol elboldogulsz. Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert azért a közember nem feltétlenül beszél angolul még külföldön sem, de való igaz, hogy az angol nemzetközi közvetítő nyelv lett, mondhatni kicsit olyan, mit régen a latin vagy a francia.

Viszont ha élni akarsz valahol, kutatni akarsz valamilyen nyelven, akkor jó, ha tudod az adott ország nyelvét. Ahogy előttem írták, a sok német turista miatt bizonyos vendéglátói állások miatt is jó a német nyelv.

2014. aug. 4. 16:59
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

Bennem (is) az van,hogy az emberek angol-német közül választhatnak.

Igen és inkább az angolt választják, a némettel szemben.

Kérdésre a válasz:

- mert azt "nyomatják"

- nem tudom hogy hány szakmánál az angol a nyelv, de a programozásnál az a nyelv (dokumentációk, ajánlott keresés, de ne menjünk bele)

- világnyelv

- olyant is hallottam,hogy angol nélkül "xart" se érsz. (vagy legalábbis nyelvtudás nélkül)

- megszokás, hogy az angol van előtérben, német meg elfelejtődik

És szerintem ezek is közrejátszhatnak abban,hogy a németet hanyagolják:

- ronda hangzás

- bonyolultabb nyelvtan

(- nincs az adott iskolában német, vagy ha van,nem tud rá járni valami miatt)

2014. dec. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!