Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szintű német nyelvtudás...

Milyen szintű német nyelvtudásra van szükség, ha vki egy ausztriai egyetemen akarna tanulni?

Figyelt kérdés

2012. szept. 13. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha az oktatás magyar nyelven folyik, akkor mindegy. Ha németül, akkor minimum C1!
2012. szept. 13. 19:06
 2/4 webnyelv ***** válasza:
Olyan középfok körül legalább.
2012. szept. 13. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia webnyelv!

Olyan középfok körül legalább.

-----

De egy nagyon erös középfok. Mert ha pár szót nem ért a hallgató, akkor azon kezd el gondolkodni, hogy mit jelentenek a szavak és a többi szöveget meg sem érti...:)

2012. szept. 13. 21:50
 4/4 webnyelv ***** válasza:

Én nyelvszakokon tanultam, a legtöbb előadás idegen nyelven ment. Nem mondanám, hogy amikor elkezdtem ezekre a szakokra járni, nagyon erősebb lett volna a tudásom a középfoknál, de nem okozott gondot. Ismeretlen szavak voltak mindig talán, de megszokja az ember és kikövetkezteti a jelentésüket.

Germanisztika minoron németül oktatják pl. a német irodalmat, sokak még középszinten sincsenek ott németből, de megértették, levizsgáztak belőle. Nem akkora ördöngösség, persze attól is függ, mit akar tanulni az ember. Pl. nem nehéz kikövetkeztetni, mit jelent az Epik, Lyrik, Drama szó, vagy az Aufklärung (felvilágosodás). Vagy angolból az enlightment (felvilágosodás) szó, elsőre nem érti az ember, de előadás közben is leeshet.

2012. szept. 13. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!