Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nincs szükség a német...

Miért nincs szükség a német nyelvre?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tanulják az ember...inkább az angolt tökéletesítik.

2014. júl. 5. 10:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
79%
Azért, mert az angol lényegesen egyszerűbb, mint a német (rengeteg ismerősöm kezdett németet, majd nem tudták megtanulni és angolra váltottak). és egyre kevesebben vagyunk, aki szereti a németet
2015. febr. 8. 17:19
 12/14 anonim ***** válasza:
68%
Nem olyan jók a tanárok (sajnos)
2015. jún. 20. 03:11
 13/14 anonim ***** válasza:
68%

Azért szükség van rá elég sok helyen

pl. a vendéglátásban

2015. jún. 20. 03:12
 14/14 anonim ***** válasza:
80%
12-esnek igaza van. Egyebkent en is nemetet tanultam tizenx even keresztul, es megis azt kivanom (es teszek is erte), hogy az angolt anyanyelvi szinten tanuljam meg, es miert? Mert amikor Nemetorszagban eltem, a nemetek is angolul beszeltek mindenkivel, mert naluk is elvaras volt a kesobbi eletben, ha munkaba allnak (kozgazdaszok, jogaszok), hogy jol tudjanak angolul, es ha lehetoseguk van ra, kulfoldiekkel angolul beszelnek. Es igen, azert, mert vilagnyelv. Nekem spec nem konnyebb, mint a nemet (ez butasag, az angol nem konnyebb, mac kozepfokon, de anyanyelvi, valasztekos beszed szinten mar nagyon durva). Gazdasagi, politikai, tarsadalmi tenyezok miatt alakult ez igy. Es igen , a hangzasa is jobb, megszokottabb szamunkra a media altal (filmek, zenek). S meg lehetne sorolni. Meg van par ervem, hogy a nemet nyelv mire emlekeztet, es az angolt miert erzem szabadabbnak, de nem kezdek tortenelmi politizalasba, viszonyt sokakban ez elhet meg.
2017. márc. 16. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!