Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfok vagy középfok és...

Felsőfok vagy középfok és szakmai középfok?

Figyelt kérdés
A diplomához ezek a követelmények, eddig van egy "fél" középfokom (részvizsga). Melyik irányba induljak? Hogy lenne egyszerűbb?

2014. júl. 4. 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem vagy felsofok kozeleben, akkor nehez lesz az elso nekifutasra. Utobbit javaslom.
2014. júl. 4. 10:13
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ! (y)
2014. júl. 4. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Ugyanez a dilemmám volt évekkel ezelőtt. Választhattam, hogy az általános középfokú tudásommal merre induljak el. A sima felsőfok felé vagy a szakmai közép felé. Elindultam a szakmai közép felé, de kis idő múlva meggondoltam magam és csak később derült ki, hogy jól tettem.

Most van egy sima felsőm és ez jóval szebben néz ki az életrajzomban mint egy közép még ha szakmai is. Bár nekem nem jár nyelvvizsga pótlék, de ha járna, többet kapnék a felsővel.

Sztem a már biztos középfokú tudás szintjénél gondolkodj el, hogy neked melyikhez lenne több kedved: szakmai szókincset tanulni, vagy általánost. Minek örülnél jobban: egy szakmai középnek vagy egy általános felsőnek? Melyik nyelvvizsgatípusnak van jó választéka a nyelvvizsgapiacon?

Én mindenféleképpen az általános felső mellett döntenék.

2014. júl. 4. 13:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! (Y)

Inkább megpróbálkozok a felsőfokkal, egyrészt, mert a szakmai órák magántanárnál drágák, egyedül meg nem tudom, mennyire lehet felkészülni.

2014. júl. 4. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!