Szerintetek fel lehet készülni 1év alatt napi 1-2h tanulással Japán középfokú nyelvvizsgára?
Csak azt szeretném tudni, hogy érdemes e belekezdenem..
Dekiru 1 könyvet kezdem el tanulni, ha sikerülhet a nyelvvizsga, akkor több időt is rászánnék a szabadidőmből..
Soha nem láttam egy középfokút, de egy emelt érettségihez viszonyítva:
szerintem a legtöbb embernek nem menne viszont napi 4-5 óra (eredményes) felkészüléssel szerintem a legtöbb embernek már biztos menne (még ha nem is tökéletesre).
De rengeteg mindentől függ, nem hinném, hogy ez nagyon általánosítható.
Nem tudtam felkészülni, ezért a vizsgát be se fizettem, csak pénzkidobás lett volna. Nem találtam tanárt, ezért autodidakta módon tanultam.
Nem nehéz a japán nyelvtan és a szókincset is könnyel el lehet sajátítani (ha angol betűkkel tanulod), főleg ha sok animét nézel. A japán írásjelekkel (hiragana, katakana, kandji...) nagyon sok idő ment el, rajzoltam "abc" táblát, külön-külön is lerajzoltam, de mégy így sem tudtam megtanulni és feladtam. Most az egyetem miatt szinte semmi szabadidőm nincs, de később még lehet, hogy befejezem. :)
Ha kedvet kaptál a japán nyelvtanuláshoz, jó nyelvérzékkel és sok szabadidővel rendelkezel, és ha kötélből vannak az idegeid, akkor nyugodtan kezdj bele, veszítenivalód nincs! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!