Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ennél az angol tesztnél...

Ennél az angol tesztnél melyik a helyes?

Figyelt kérdés

I bought two oranges and ...... of them was really good.

a) neither

b) either

c) both

d) not one

2014. jún. 29. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem a both, hogy mindkettő nagyon jó volt
2014. jún. 29. 14:19
 2/7 valamiparadox ***** válasza:

Both nem lehet. "Both of them were" és nem "was".

Én a "not one"-t mondanám,bár a többit is el tudnám képzelni (de nem biztos,hogy mondanám is úgy).

2014. jún. 29. 14:40
 3/7 Arneal ***** válasza:

Mind jó nyelvtanilag, de a) és c) az, ami gyakran előfordulna, d) és b) kicsit furcsán veszi ki magát a mondat értelmet tekintve. A really miatt szerintem is inkább a c) az, ami talán legjobban passzol, de igazából ez a feladat hihetetlenül béna.

a) ...és egyik sem volt igazán jó közülük.

b) ...és pontosan az egyik volt igazán jó közülük.*

c) ...és mindkettő igazán jó volt.

d) ...és egyetlen egy sem volt igazán jó közülü.

*angolul kicsit hülyebben veszi ki magát, túlzottan is fennkölt, de ezt így hirtelen én nem tudom átadni magyarul.

2014. jún. 29. 14:41
 4/7 Arneal ***** válasza:
a was elkerülte a figyelmemet...a both így tényleg kiesik.
2014. jún. 29. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
I bought two oranges and NEITHER of them was really good.
2014. jún. 29. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a neither, nem béna a feladat. Az either állító mondatban azt jelenti, hogy választáskor kettő közül valamelyik, annak itt nincs értelme. A both nem lehet, mert a mindkettő nyilvánvalóan többes szám, olyan, hogy "not one" pedig egész egyszerűen nincs, legfeljebb olyan, hogy not even one.
2014. jún. 29. 15:00
 7/7 Arneal ***** válasza:

"Nincs értelme"? Miért nem lenne? Az egyik nagyon jó volt. Ez teljesen értelmes, nem megszokott, de értelmes. Az, hogy mi a leggyakoribb, legértelmesebb az szubjektív, ettől lesz béna feladat.

Not one pedig teljesen létező kifejezés, igaz sokszor csak szimplán "none"-nak rövidítik. Pl.: [link]

2014. jún. 29. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!