Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez is helyes? This is now a...

Ez is helyes? This is now a big problem.

Figyelt kérdés
Angolt tanulok éppen,és ott a mondatban a végén van a now(fordítás).Az enyém is jó lenne?

2014. jún. 28. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
46%
Nem, az időhatározó a végére kerül. (Vagy a legelejére.) Now helyett, bár nem tudom, mit akarsz mondani, de ha mondjuk azt, hogy mostanában, manapság, akkor jobb a nowadays vagy these days.
2014. jún. 28. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Talán jó, de nem is tudom.
2014. jún. 28. 20:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor tényleg a végére kerül,vagy a legelejére,egyrészt mert a további példákban a legvégén van,másrészt mert erről az időhatározós dologról most ez nekem is beugrott,ment a lájk.
2014. jún. 28. 22:12
 4/6 anonim ***** válasza:

AZ időhatározó az vagy a végére, vagy az elejére, vagy középső pozícióba kerül. A legáltalánosabb az, hogy a végén van, de lehet máshol is. A kérdező variációja ugyanúgy jó.

Elég belenézni egy egynyelvű szótárba, és máris lehet látni példát ilyenre is. Rögtön a legelső példa:

[link]

2014. jún. 28. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Úgy nem lesz könnyű angolt tanulni, hogyha mindent elfogadsz indoklás nélkül.

Az egynyelvű szótárak megbízhatóak, azokkal sok mindent lehet indokolni.

2014. jún. 28. 22:17
 6/6 Vree ***** válasza:

Igen, helyes. A #4esre halgass, az első válasza sajnos teljesen rossz.

Egyébként ha ilyen sorrendben írod, akkor a jelentése:

Ez mostanra már (estleg: ma már, most már) egy nagy probléma.

Amit #4es linkelt, abban rögtön az elején van egy ilyen mondat:

They now live in the city centre.

ami hasonló szerkezet mint a:

They are now in the city centre.

Ezt azért érdemes esetleg megemlíteni, mert ha így a mondat közepére rakod, akkor soha nem szokás a létige elé tenni, más ige esetében viszont inkább előbb, mint után.

...mondatja velem a tapasztalat.

2014. jún. 29. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!